Németország befogad nyolc embert a Szíriából kimentett terroristák(fehérsisakosok) közül

Németország befogad nyolc embert a Szíriából kimentett terroristák(fehérsisakosok) közül

A Szíriából kimentett terroristáknak menedékkérelmet sem kell beadniuk,  automatikusan menedéket kapnak Németországban.

A bajor konzervatív politikus a Bild című német tömeglapnak úgy fogalmazott:

humanitárius kötelességének érzi, hogy védelmet biztosítson ezeknek az embereknek.

A Fehér Sisakosok nevű csoport az Al-Kaida propaganda gépezete.

A szervezet tagjai készítették el a megrendezett vegyi fegyveres támadások áldozatairól készült filmeket, segédkeztek a terrorszervezet kivégzéseiben, és fegyveres harcokban is részt vettek.

terroristákat és családtagjait  az izraeli hadsereg segítségével, izraeli területen át menekítettek ki Szíriából Jordániába. Az akciót az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság és Németország ösztönözte, akik garantálták az iszlamisták befogadását.

Hírdetés

A hírt az izraeli külügyminisztérium is megerősítette.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök izraeli miniszterelnök Twitter-üzenetében tudatta, hogy ő engedélyezte a kimenekítést Donald Trump amerikai elnök, Justin Trudeau kanadai kormányfő és más külföldi politikai vezetők kérésére.
———————–

Fehérsisakosok a győzelem jelével, akció után.

A szíriai hadsereg erői az orosz közvetítéssel csütörtökön létrejött megállapodás keretében átveszik az ellenőrzést el-Kuneitra kormányzóság eddig iszlamisták kezén lévő térségei fölött. Az egyezség érdekében az iszlamisták eldönthették, hogy elfogadják a központi kormányzat uralmát, vagy családtagjaikkal a részben még a dzsihadista és iszlamista fegyveresek uralta északnyugati Idlíbbe távozhatnak.
Szemtanúk beszámolói szerint a nap folyamán mintegy húsz autóbusz hagyta el az Izrael által megszállt Golán-fennsíkkal határos el-Kuneitra város térségét.
Az orosz légierő támogatását élvező szíriai hadsereg és szövetségesei vasárnap indítottak offenzívát az iszlamisták uralta területek elfoglalására el-Kuneitra tartományban, néhány nappal az után, hogy megszilárdították fennhatóságukat a szomszédos Daraa tartományban.
Megfigyelők szerint ez volt a kormányerők egyik leggyorsabb hadművelete a hét éve tartó háborúban, nem utolsó sorban azért, mert az Egyesült Államok, amely korábban fegyverrel látta el a dél-szíriai lázadókat, közölte, ne számítsanak Washington közbeavatkozására.

Számos ellenzéki milícia ezért gyorsan kapitulált – emlékeztetett rá a Reuters.

Adorján András


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »