Németh Zsolt: sikertörténet a visegrádi együttműködés

Németh Zsolt: sikertörténet a visegrádi együttműködés

Sikertörténetnek nevezte az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a visegrádi országok (V4) együttműködését.

Németh Zsolt (Fidesz) a bizottság keddi, részben zárt ülése után az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a nemzetközi partnerek sokszor gyanakvással tekintenek erre a platformra, mintha ezt az együttműködést egyfajta „negatív erő” tartaná csak egyben. A politikus azonban felhívta a figyelmet, hogy

Hírdetés

Németh Zsolt a szlovák elnökség munkájáról – amely téma volt a bizottsági ülésen – elmondta, a szlovák elnökség hívta meg Angela Merkel német kancellárt, és tervben van Emmanuel Macron francia államfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár meghívása V4+ formátumú összejövetelre; hangsúlyos a V4 által működtetett visegrádi kulturális alap munkája is.

Az európai integráció folyamatát folytatni kell – mondta a politikus, hozzátéve, szintén prioritás volt a szlovák elnökség alatt, hogy a V4-ek Európa gazdasági motorjává váljanak, különösen az infrastruktúra kiépítésével. Ehhez kapcsolódva a bizottsági elnök a közép-európai gyorsvasút (a négy visegrádi ország fővárosait, illetve nagyvárosait összekötő, Budapest-Pozsony-Brno-Varsó vonal) fejlesztésének elindítását emelte ki.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »