Németh Szilárd új kockázatot fedezett fel a nemzetbiztonsági bizottságban

Németh Szilárd új kockázatot fedezett fel a nemzetbiztonsági bizottságban

Hétről hétre fedez fel nemzetbiztonsági kockázatot a parlamenti szakbizottságban az alelnök, Németh Szilárd. Korábban az LMP miniszterelnök-jelöltjéről, most a testület szocialista elnökéről állította ezt. A bizottság reggeli ülése határozatképtelen volt, mert a kormánypárti tagok kivonultak a teremből. A miniszterelnök pedig el sem jött, pedig az ellenzéki politikusok őt akarták megkérdezni a betelepített menekültekről.

A nemzetbiztonsági bizottság Orbán Viktort hallgatta volt meg a befogadott 1300 oltalmazott menedékkérő ügyében, a miniszterelnök azonban nem jött el.

„Azok vannak jelen az ülésen, akik a Soros György meghatározó szervezeteiben vállaltak még civil életükben is munkát, ráadásul migránsokkal foglalkozó szervezetben” – fogalmazott az ülés kezdetén Németh Szilárd. A bizottság fideszes alelnöke Szél Bernadettre célzott, aki az LMP egyik afgán származású tanácsadója miatt is a Fidesz célkeresztjébe került. A kormánypárti képviselők szerint a szakértő és az LMP miniszterelnök-jelöltje nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért úgy döntöttek nem vesznek részt az ülésen.

A bizottság szocialista elnöke a kormánypárti politikusok kivonulását a demokrácia leépülésének újabb mérföldkövének nevezte, majd miután a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tanácskozni sem maradt a teremben, odaszólt Kontrát Károly fideszes államtitkárnak. 

Molnár Zsolt bejelentette: hogy a kormány menekültügyi propagandája miatt levélben fordul a milliárdoshoz. „Én arra kérem Soros Györgyöt, hogy levélben tájékoztasson azzal kapcsolatosan, amit itt a kormánypárti politikusok hazugsággyára állított, a 2,3 millió Nemzeti Konzultációról, ál- és hazug kérdésekről, amiket feltettek, és ha erre választ kérünk, azt a teljes magyar közélet fogja kapni, és aztán február közepétől nem lehet előhozakodni ezzel a szánalmas mellébeszéléssel, hazugsággyárral soros tervről és minden ilyen kérésről” – fogalmazott.

Hírdetés

A testület LMP-s tagja szerint a kormánypártok puccsot hajtottak végre az Országgyűlés legfontosabb bizottságával szemben, ezért a házelnökhöz fordul. „Ez egy olyan helyzet, amivel még nem szembesültünk és én nem is gondoltam volna, hogy szembesülni fogunk, hogy az Országgyűlés legfontosabb bizottságának működését ellehetetlenítik a kormánypártok. Nagyon kérem képviselőtársaimat, akik itt vannak, hogy egy közös levélben tegyük meg ezt a lépést, ez egy olyan ex-lex helyzet, ami teljesen tarthatatlan” – fogalmazott az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Az berekesztett ülés után a bizottság fideszes alelnökét kérdeztük arról, megbízik-e egy olyan bizottsági tagban, mint például Lezsák Sándor párttársa, aki korábban Soros-ösztöndíjas volt. Németh Szilárdot válasz helyett a Fidesz szerinti Soros-tervről beszélt.

– A magyar parlamentben és a magyar nemzetbiztonsági bizottságban, és a nemzetbiztonsági élet területén magyar érdekeket kell szolgálni.
– Ezt értem, csak a kérdésem arra vonatkozik, hogy aki korábban…
– Nem tudom jobban megválaszolni! Hogyha ötvenötödször felteszi…
– De másra válaszol!
– Hát ezt oldja meg ön.

A bizottsági ülés után a fidesz újabb ellenségeket talált. Németh Szilárd mostantól Molnár Zsolt bizottsági elnököt is nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti, mert az MSZP-s politikus levelet írt Soros Györgynek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »