Németh Szilárd is csatlakozott a bojkotthoz

Az óriásplakátokon sorosozik, de a nemzetbiztonsági bizottság ülését továbbra is bojkottálja a Fidesz-KDNP. Ma már Németh Szilárd alelnök sem jelent meg az ülésen, amelyen a titokban befogadott több mint háromezer menekültről tárgyaltak volna.

Soros Györgyre hivatakozva már Németh Szilárd sem ment el a nemzetbiztonsági bizottság újabb ülésére, amelyen egyebek közt Orbán Viktort hallgatták volna meg a Magyarországra titokban befogadott menekültekről.

Nagyon fontos kérdések kerültek volna itt ma megtárgyalásra, az 1300 menekültügyin kívül az egyszerűsített honosítási eljárásról is beszéltünk volna, az ezzel kapcsolatos visszaélésekről. Maga Semjén Zsolt kapott meghívást erre a bizottsági ülésre, látom hogy a Fidesz-KDNP, hogy ha fontos kérdések vannak, akkor menekül mint ördög a szentelt víztől vagy a tömjénfüsttől, de ez most egy olyan helyzet, amikor az Országgyűlés talán legfontosabb bizottságában vagyunk és nincs civil kontroll a szolgálatok felett – mondta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Két hete a Fidesz-KDNP-s tagok még ott voltak az ülésen, de kivonultak, mert Szél Bernadett is jelen volt. Az LMP társelnökét Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke nemzetbiztonsági kockázatban tartja, ezért nem hajlandó együtt dolgozni vele.

Az, hogy engem személyesen provokál, az kevésbé érdekel, viszont az hogy a Fidesz-KDNP a saját erő pozíciójával visszaélve az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát zsarolja, azt gondolom mindenki számára elfogadhatatlan legyen bár jobb oldali, baloldali vagy zöld szavazó ebben az országban – hangoztatta Szél.

A testület szocialista elnöke nemzetbizonytalansági bizottságnak nevezte a testületet, amelynek szerinte egyre több felmerülő aggályra kellene választ adnia.

Nem tudjuk, hogy Rogán Antal miért tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek, nagyon érdekes, hiszen eddig nem volt, mi lehet az oka annak, hogy csatlakozott ehhez az egyébként nagyon szigorúan ellenőrzött társasághoz, érdekelné a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy mi ennek az oka, hogy a kampányban ez megtörténik, a propaganda minisztérium miért kerül ilyen magas szintre, vagy valami más oka van? – mondta Molnár Zsolt.

A bizottság jobbikos tagja az óvódásokhoz hasonlította a meg nem jelent kormánypárti tagokat, Mirkóczki Ádám szerint az Elios-ügy mellett sem lehet szó nélkül elmenni.

Túl a korrupción, túl a visszaéléseken és az egyéb bűncselekményeken, egy nagyon komoly nemzetbiztonsági relevanciája is van, történetesen, hogy eddig avagy most a miniszterelnök adott esetben zsarolható-e családtagjával, családtagjának korrupciós botrányával. Számos olyan kérdés fölmerült, amit kizárólag az alkotmányvédelmi hivatal tudna – ha akarna – megválaszolni, nyilván zárt ülés keretében. Nem véletlen, hogy most már minden létező módon megpróbálják megakadályozni, hogy egyáltalán ezeket a kérdéseket bármely ellenzéki politikus feltehesse – véli Mirkóczki.

Molnár Zsolt bizottsági elnök a korábbi ülés után levelet írt Soros Györgynek – választ azonban egyelőre nem kaptak a magyar származású Amerikában élő milliárdostól.

Németh: Szél idegen érdekeket szolgál

Németh Szilárd nemcsak a bizottsági ülést, az újságírói kérdéseket is elkerülte. Kizárólag a fidesz.hu-nak nyilatkozott.

Mi azt látjuk, hogy most már nagyon régóta a magyar parlamentben, illetve a parlament különböző bizottságaiban – és sajnos itt a nemzetbiztonsági bizottságban is -, nem magyar, hanem idegen érdekeket szolgálnak Szél Bernadették. Ezt mi teljesen felháborítónak és megengedhetetlennek tartjuk, ezért nem vettünk részt a mai ülésen. Jól látható, ahogyan ők javasolták, Soros György az még nincs itt a bizottság ülésén, de az emberei már bent ülnek a bizottságba – mondta Németh Szilárd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »