Németh: Nekem is van kockás alsónadrágom

Németh Szilárd a pedagógustüntetésen felszólaló Pukli Istvánt ügynöknek, követelését pedig bolsevik diktátumnak tartja. Mint mondta, a csatát a kormány fogja megnyerni.

Semmi köze sincs a tiltakozásnak se a közoktatáshoz, se az iskolához, se a pedagógiához – így reagált a héten megjelenő 168 Órában a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd a szerdai pedagógustüntetésre. Németh szerint a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának, Pukli Istvánnak a bocsánatkérésre vonatkozó felszólítása „nyílt politikai zsarolás, igazi bolsevik diktátum”, és „ennek hallatán még Lukács György vagy Szamuely is megnyalná mind a tíz ujját.”

Németh alsónadrágja

A Fidesz alelnöke a kockás ing kapcsán megjegyezte, azt nagyon jó viseletnek tartja, neki is van például ilyen alsónadrágja, illetve egy rakás cowboyos flanelinge. Szerinte őt nem lehet meggyőzni, hogy a megmozdulást pártatlan szülők szervezték, és a „felbujtók” nagyon is kötődnek a pártpolitikához. Mint hozzátette, a tüntetésen is tolongtak a Soros Györgyhöz kötődő hálózati aktivisták.

Az ÁVÓ-s nagypapát emlegetik a fideszesek

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatójáról is volt pár keresetlen szava a fideszes vezetőnek: szerinte Pukli úgy viselkedett, mint egy „jól képzett ügynök.” Arra a kérdésre, hogy kinek az ügynöke lenne, azt válaszolta: „Ávós nagypapával vajon kié lenne? Most tényleg azt tetszik gondolni, hogy magától és szakmai meggyőződésből cselekszik ez a kalandos életű elvtárs?” Emlékezetes: korábban Pukli beszélt nagyapjáról, mondván, hogy így kívánja megelőlegezni a karaktergyilkos támadásokat. A nagypapát ezek után szóba hozta a fideszes EP-képviselő, Deutsch Tamás is, aki a Facebookon közölte: „És aztán még az is kiderült, Pukli nagyapja »megdöbbentő őszinteséggel« mocskos ávós volt. Nyilván nem magáért, mindenkiért, de azért azt már nem lehet kizárni, hogy bizonyára pártpolitikailag volt.” Deutsch is lesajnálta Pukli szerdai bejelentését, a közösségi oldalon azt írta: „Pukli igazgató irgum burgum nemzeti lyukasórát hirdetett. (Most aztán nem szeretnék a kormány helyében lenni…) Ennyi.”

Németh Szilárd úgy látja: olyan csatát láthatunk, amit a kormány fog megnyerni.

Orbán jót nevetett

Korábban Orbán Viktor kormányfő is reagált a tüntetésre, illetve Pukli követelésére. Mint mondta, tréfának fogta fel, hogy bocsánatot kellene kérnie. „Olyan viccesen hangzott az egész” – mondta Orbán a Népszabadság munkatársának, arra a felvetésre pedig, hogy akkor március 30-án egyórás sztrájk lesz, azt felelte: ő dolgozni fog.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »