Németh: Az uniszex vécék miatt rossz Obama iránya

Németh: Az uniszex vécék miatt rossz Obama iránya

Németh Sándor úgy véli, a Hit Gyülekezete a tényeknek megfelelően bírálja az iszlámot, utóbbi és a „balliberális oldal” szövetsége pedig fenyegetésnek mondható.

„Két kretén közül kell választani” – így foglalta össze Németh Sándor egy amerikai barátja a mostani amerikai elnökválasztást. A Hit Gyülekezetének vezetője azért a Mandinernek adott interjújában egyértelművé tette: szerinte összeszorítják majd a szájukat, és leszavaznak Trumpra. „A gendermozgalom, a szexuális forradalom új irányzata, a melegházasság, az uniszex vécék és mosdók sok keresztényt felébresztettek, hogy Obama irányvonalát nem szabad folytatni” – vélekedett a vallási vezető.

Ha már Trump, szóba került az iszlám kritikája, amelyet Németh ugyanúgy oszt, szerinte a tényeknek megfelelően, bár maga úgy érzi, az összehasonlítás nem szerencsés, mert Európa problémája sokkal jelentősebb. A Hit Gyülekezete alapítója szerint nem lehet integrálni a zsidó-keresztény kört az iszlámmal, „ez nem működik”, „az iszlám a kezdetektől fogva ellenségesen lépett fel a kereszténységgel szemben”. A migráció kapcsán azért megjegyezte, tudja, hogy a menekülők többsége áldozat, de szerinte őket is fel fogják használni a jövőben, mert mindig is így tettek. Németh szerint jelenleg Európa meghódítását láthatjuk, az iszlám és a balliberális oldal közötti szövetség pedig fenyegetést jelent. „Szerencsétlen módon van egy találkozási pont a globalizmus és a kalifátus között, hiszen a globalizmus is a nemzeti identitás felszámolását, kiüresítését, a nemzeti szuverenitás feladását hirdeti” – mondta Németh.

„A Hit Gyülekezete nem bigott emberekből áll”

Szóba került a Hit Gyülekezete és a kormány közti viszony is: mint mondta, konkrét eseményt nem tud említeni formális kiegyezésként, de sok jobboldali politikus másként gondol már a gyülekezetre, amióta megjelenik az ATV-n. Ugyanakkor szerinte amit az ATV-n látni, az nem maga a Hit Gyülekezete, csupán a Vidám vasárnap és a 700-as klub az, utóbbinak a „filozófiai-spirituális-teológiai értékrendje” áll szerinte közel hozzájuk. (Németh Sándor fia, Németh Szilárd ATV-s hírigazgató nemrég interjút adott a Médiapiacnak, erről itt számoltunk be. Akkor megírtuk, hogy többször lehet azért látni, hogy a gyülekezeti értékrend mégiscsak megjelenik ATV-s hírekben.) Az ATV kapcsán Németh Sándor elmondta: eladósodott tévét vettek át, beletelt nyolc-tíz évbe, amíg rendbe rakták. Szerinte az nem okoz feszültséget, hogy az ATV-n másfajta világképek is megjelennek: nem bigott emberekből áll a Hit Gyülekezete, jelentette ki, és maga a vallásinál nagyobb gondnak is látja a politikai bigottságot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »