Németh a szolgáltatóra mutogat

Németh a szolgáltatóra mutogat

Levette hétfői napirendjéről és jövő szerdára halasztotta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a terroristákhoz került SIM-kártyák ügyét.

A terrorelhárításnak és a titkosszolgálatoknak sem tűnt fel, hogy valakik százezres tételben vásároltak kártyákat mobiltelefonokba. A magyar hatóságokat a párizsi merénylők után nyomozó francia és belga rendőrök riasztották. Közben a kormánypárti Magyar Időket a Terrorelhárítási Központ (TEK) arról tájékoztatta, hogy elfogták és átadták az osztrák hatóságoknak azt a szír embercsempészt, aki Salah Abdeslam egyik terroristagyanús kapcsolatát szállította Bicskéről Ausztriába még tavaly novemberben.

Az LMP szerint felháborító, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot nem tájékoztatják az ügyről. „Természetesen ez így elfogadhatatlan, tehát azt meg kell akadályozni, hogy bűnözői körök ilyen módon gyakorlatilag bemennek a boltba és hozzájuthassanak olyan eszközökhöz, amivel utána gyakorlatilag teljesen egyszerűen terrorcselekményeket tudnak végrehajtani. Nyilvánvaló, hogy indokolt az, hogy ezen változtatni kell, ezen a szabályozáson, kérdés persze, hogy alapvetően pontosan itt most mi történt” – nyilatkozta az LMP társelnöke.

Németh Szilárd nem a titkosszolgálatokat, hanem a szolgáltatót okolja a SIM-kártya-ügy miatt. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta: a cégnek fel kellett volna figyelnie arra, hogy egy magánszemély kétszázezer SIM-kártyát vásárolt.

A kormánypárti politikus a nemzetbiztonsági bizottság ülése után a Hír TV-nek azt mondta: a kormánynak orvosolnia kell ezt a helyzetet. „Az a jogi rés, amely alapján ez az ügy ilyen bonyolulttá vált és nem volt követhető az elején, ennek a megszüntetése, én azt hiszem, hogy a kormány feladata. Fontosabb ügy ez annál, minthogy egyes képviselők bemondják, hogy mit gondolnak erről az ügyről” – fogalmazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »