Németh: a kommunizmus kísértete Pesterzsébeten

A “kommunizmus újsütetű kísértete” járja be Pesterzsébetet, “csak a mostani elvtársak nem Moszkvával, hanem Brüsszellel kacsintanak össze” – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A XX. kerületben, a pesterzsébeti polgármesteri hivatal épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: a baloldali pártok támadást indítottak a fideszes alpolgármester, Juhász Lajosné ellen, amiért a népszavazáson való részvételre buzdította a választókat.

Németh Szilárd arra kérte az MSZP-ből kilépett Szabados Ákos polgármestert, álljon ki Juhász Lajosné mellett, és bizonyítsa, hogy “megszabadult a brüsszeli politikát Pesterzsébeten is magas szintre emelő baloldali politikai nyomástól”.

Hozzátette: azért támadták a fideszes alpolgármestert, mert a választóival “a demokrácia szabályai szerint” tartani merte a kapcsolatot, arra kérte a választókat, mondják el véleményüket a demokratikus népszavazáson.

Emlékeztetett rá: Juhász Lajosné az október 2-ai népszavazás előtt levéllel fordult a pesterzsébetiekhez, amelyben azt írta, a népszavazás nem pártpolitikai ügy, hanem Magyarország jövőjéről szól, emellett az alpolgármester jelezte, ő elmegy szavazni és arra kérte a választókat, ők is mondják el véleményüket a kötelező betelepítési kvóta kérdésében.

Hozzátette: a levél miatt összehangolt támadás indult az alpolgármester ellen a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és az MSZP részéről.

Megjegyezte, hogy a levél ügye a Nemzeti Választási Bizottság elé került, amely a kifogást elutasította, és megállapította, hogy Juhász Lajosné semmilyen választási eljárási szabályt nem sértett meg.

Ez kevés volt, hétfőn méltatlansági eljárást próbálnak ellene indítani, a lemondását követelik, tüntetést szerveznek ellene, pocskondiázzák – mondta, hozzátéve, hogy azok, akik teljes egészében elveszették a kapcsolatukat a választókkal, most azért támadnak egy felelős, választott politikust, mert az meg akarja hallgatni a emberek véleményét, és véleményük alapján akar döntést hozni.

Hangsúlyozta: amikor a törvény is az alpolgármester mellé áll, neki a Fidesz alelnökeként, a Fidesz elnökségét képviselve kötelessége erkölcsileg is kiállni Juhász Lajosné és levele mellett is.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: a népszavazásra feltett kérdésről a magyar emberek egyértelmű véleményt mondtak, 3 millió 362 ezren, az érvényesen szavazók 98 százaléka azt mondta, nem kér Brüsszel politikájából, “és a magyar kultúra, szociális-gazdasági biztonság mellett tett hitet”. A Parlamentnek, a kormánynak, a miniszterelnöknek, a városházának és minden megválasztott képviselőnek kötelessége figyelembe vennie “a Magyarországért felelősséget vállaló új egység” szavazatát – jelentette ki.

Az alelnök szólt arról is: “úgy hírlik”, hogy a DK jelenlegi alpolgármesterének a feleségét is szeretné “behozni” alpolgármesternek, ezét indult támadás Juhász Lajosné ellen.

Megjegyezte azt is: a kerületben cenzúra van. Miközben mindenki 1956 60. évfordulójára készül, a kerületi újságban nem engedték az 1956-ban halálra ítélt Wittner Mária gondolatait változtatás nélkül közölni az önkormányzati lapban, a beszédből “mondatokat, szavakat töröltek”.

Arra a kérdésre, mi a véleménye a Népszabadság kiadásának felfüggesztéséről, kijelentette: “épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul”. Utalt rá, hogy a lap elődje a Szabad Nép volt, így is viselkedik. Hozzátette, “nem fog krokodilkönnyeket hullatni” a lapért.

A politikust – aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke – azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy a Magyar Idők szombaton arról írt: a Teréz körúti robbantás elkövetője esetleg összefüggésbe hozható korábbi robbantásokkal is. Németh Szilárd közölte: erre is rákérdeznek hétfőn a testület ülésén.

Arra a kérdésre, tervezik-e, hogy az iskolák visszakerüljenek az önkormányzatokhoz, határozott nemmel válaszolt.

Németh Szilárd, arra a kérdésre, hogy lesznek-e olyan vidéki települések, amelyektől megvonják az uniós forrásokat, mert nem mentek el elegen szavazni a népszavazáson, kifejtette: bízik benne, hogy az unió nem fogja ezeket a forrásokat megvonni, és jelezte, azon lesznek, hogy egyetlen vállalkozástól, egyetlen településtől, egyetlen projekttől se vonjanak meg uniós forrást.

“Önszántunkból léptünk be az unióba, ezért sok mindent adtunk cserébe, és sok minden jár, többek között az uniós források, nem fogjuk engedni az uniós források visszavonását” – mondta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »