Német sör, zene és álláslehetőség a kolozsvári Herbstfesten

Német sör, zene és álláslehetőség a kolozsvári Herbstfesten

Egyszerre szórakoztat, népszerűsíti az erdélyi német cégeket, kínál állásokat a munkát keresőknek és jótékonykodik a szeptember 29. és október 2. között Kolozsvár főterén megszervezendő Herbstfest – jelentette ki Florin Bugnar, a fesztivál igazgatója, a rendezvénysorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatóján.

herbstfest554_b

Az immár ötödik alkalommal kiírt rendezvénysorozat a német gazdaság őszi fesztiváljaként hirdeti magát. Bugnar elmondta: nem eléggé ismert a német vállalkozások tevékenysége, ezért igyekeznek őket a nagyközönség számára is láthatóvá tenni. Mint részletezte, egyre több német cég vesz részt az eseményen, idén 15 ezer fős látogatottságra számítanak. Állásbörzét is szerveznek, a német vállalatok munkalehetőségeket kínálnak az érdeklődő munkakeresőknek.

Ludger Thol, a Németül Beszélő Észak-erdélyi Üzletemberek Klubjának (Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Nordtransilvanien – DWNT) elnöke, a fesztivál szervezője elmondta: egyre jelentősebb a kincses városban a német befektetők jelenléte. Amikor öt évvel ezelőtt először megszervezték a rendezvényt, akkor a klubjuk még csak 50 tagot számlált, ám azóta 150 fősre bővült a tagság.

Anca Dinu, a Herbstfest PR-menedzsere a programokat ismertette. A gazdasági tevékenységek mellett ugyanis kutyaidomító bemutatóra is sor kerül, az állásbörzét pedig a külföldi munkavállalásról szóló műhelytevékenység egészíti ki. A programok szórakoztatásra szánt részének Oktoberfest-jellege lesz, azaz német zene, tánc és sör is szerepel a kínálatban. Ezen kívül egy jótékonysági célú minigolftornára is sor kerül, amelyet a Little People Egyesülettel közösen szerveznek. A fesztivál zárónapján, vasárnap pedig egy hatalmas bulit tartanak a Főtérre felhúzott óriási sátorban, amelyet épp az Oktoberfestről neveztek el.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »