Német önfeladás: lefújták az iskolai ünnepséget, mert egy muzulmánnak nem tetszettek a karácsonyi énekek

A Compact-online cikkének fordítása:

A lüneburgi iskolában lemondták a karácsonyi ünnepséget – miért is?

Az iskolás gyerekek szüleinek most kell aktívvá válniuk és a gimnáziumukban lévő hagyomány megőrzéséért kiállniuk, különben az intézményük 30 év múlva mecset lesz.

A lüneburgi Gymnasium Johanneum [Szent János Gimnázium] ebben az évben [2017-ben] első alkalommal nem rendez karácsonyi ünnepséget az oktatási idő alatt.

Az NDR tudósításából:

Kiderült, hogy múlt évben egy muszlim diáklány panaszt tett, hogy az ott énekelt keresztény dalok a hitével nem egyeztethetők össze. Az oktatás alatti kötelező ünnepség helyett most önkéntes délutáni ünnepség van. Ezt az iskolavezetés döntötte el. A szülői munkaközösség elnöknője azt mondta, hogy a délutánra való áthelyezés kompromisszum, amivel együtt tud élni.

Az iskola vezetőnője a döntésnél az alsó-szászországi iskolatörvényre hivatkozik, ami a másként gondolkodók vallási meggyőződésének és érzéseinek tekintetbe vételét írja elő. A zeneoktatásban sem énekelnek vallási dalokat, mondta a gimnázium vezetője az NDR.de szerint.

A muszlim diáklány imámja, valamint szülei bizony büszkék lehetnek az önmagát ennyire megtagadó iskolavezetőségre. Muszlim hódító hadjáratukkal itt könnyű dolguk van. Most az iskolás gyerekek szüleinek szegeződik a kérdés: nem hagyjátok ezt magatokkal megtetetni, vagy hamarosan le akartok térdepelni a saríarendőrség előtt, és el akarjátok rejteni a nyakatokban lévő keresztet?

A Német Iszlámkonferencia egyébként dicséri a dolgot: „Az iszlámoktatás ügyében Alsó-Szászország szövetség-szerte [Németország-szerte] az éllovasok közé számít. A tantárgy nem csupán tájékoztat az iszlámról, mint ahogyan ez például Észak-Rajna-Vesztfáliában „iszlámismeret” iskolai kísérlet formájában történik. Alsó-Szászországban az oktatás vallásorientált – a gyerekeket a hitre nevelik”.

Frissítés:

Alexander Gauland, a Bundestag AfD-frakciójának elnöke kedd [2017. december 19.] reggel nyilatkozott az esetről:

Társadalmunk iszlamizációja most már a német iskolákba is bevonul. Hogy a lüneburgi gimnázium egy muszlim diáklány panaszának önként enged és az összes diáknak szóló, idei karácsonyi ünnepségről lemond, az az iszlámmal szembeni önkéntes alávetést jeleníti meg, és elfogadhatatlan.

Ha ez a muszlim diáklány a keresztény karácsonyi dalokkal nem tud együttélni, akkor egy olyan kultúrkört kell keresnie magának, ahol ezzel nem háborgatják, és nem a környezetében lévő összes többi emberre kell az akaratát rákényszerítenie.

Hogy a lüneburgi gimnázium iskolatanácsa teljességgel hamisan értelmezett tapintatosságként a muszlim lánynak még igazat is ad, az szomorú önmegtagadás, valamint az összes többi gyerekkel szembeni gyáva igazságtalanság.

Ha más iskolák mégis ezt a szomorú példát követnék, hamarosan egyáltalán nem lesz szükséges, hogy a karácsonyt továbbra is ünnepeljük.

(Hidra – Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »