Német fafeldogozó cég telepedik le Rimaszombatban, 430 főt fog foglalkoztatni

Német fafeldogozó cég telepedik le Rimaszombatban, 430 főt fog foglalkoztatni

Egy bajor fafeldolgozó cég, a Ziegler Grup telepedik le az épülő rimaszombati ipari parkban, a tervek szerint 430 embernek ad majd munkát. A cég fűrésztelepet és fafeldolgozót épít hozzávetőleg 255 millió euró értékben – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

Ma aláírjuk a memorandumot a bajor Ziegler Grouppal, egy harmadik generációs családi nagyvállalkozásról van szó, amely Németországban 1700 embert foglalkoztat és éves forgalma hozzávetőleg 750 millió euró

 – mondta Sulík. Megjegyezte, hogy a rimaszombati lesz a cég első külföldi befektetése. A nem nyilvános memorandumot német részről a Ziegler Holzindustrie ügyvezetője, Andreas Sandner írta alá.

A cég évi egymillió köbméter fa feldolgozását tervezi, és bár jelenleg hiány van nyersanyagból, a társaság nem aggódik emiatt. Sandner elmondta,

Hírdetés

tárgyalni fognak a térségbeli erdőtulajdonosokkal és erdőgazdálkodási cégekkel.

Sulík hozzátette,

jelenleg azért van hiány, mert nagyon sok faanyag megy exportra, de a külföldi befektető letelepedésével megváltozik a helyzet.

A Ziegler Grup rönkfákat fog feldolgozni a fűrésztelepén és építkezési faanyag előállítását is tervezi.

Az üzem építését 2022-re tervezik, a gyártás egy év múlva, 2023-ban kezdődhet. Sulík szerint a céget a vasút közelsége és az R2-es gyorsforgalmi út építése győzte meg. Elkészülése után négysávos út köti össze az ipari parkot a bő 25 kilométerre levő Losonccal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »