Német bíboros a menekültviták ellen

Keresztény ember nem választhatja a gyűlöletet – jelentette ki a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung vasárnapi napilapban megjelent interjúban Reinhard Marx bíboros, a Német Püspöki Konferencia elnöke az országban tartott tartományi választásokra utalva.

“Egy keresztény nem adhatja támogatását senkinek, aki gyűlöletet kelt, aki rasszizmusról prédikál, aki kirekesztő, barátokra és ellenségekre osztja a világot” – húzta alá Marx, aki úgy véli: gátlástalanná vált a politikai diskurzus.

A katolikus vallási vezető élesen bírálta a nagyobbik kormánypárton belül a menekültválsággal kapcsolatos vitákat is. Marx, aki münchen-freisingi érsek is egyben, úgy fogalmazott, hogy a bajor Keresztényszociális Unió politikusainak bizonyos nyilatkozatai “legalábbis irritálták”. Úgy vélte, hogy egy ilyen kihívásokkal terhelt időszakban jobb lenne, ha a kormány közösen és bizalommal együttműködve lépne fel.

Vasárnap Baden-Württemberg, Rajna-vidék-Pfalz és Szász-Anhalt választópolgárai dönthetnek a helyi törvényhozás összetételéről.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »