Német belügyminiszter: Több EU-tagországnak kellene befogadnia a migránsokat

Német belügyminiszter: Több EU-tagországnak kellene befogadnia a migránsokat

Július 1-től Németország tölti be az Európa Tanács soros elnöki tisztségét, így az elkövetkező 6 hónapban az uniós politika fő alkotója lesz. Seehofer várhatóan a tagországok belügyminisztereivel is találkozni fog.

A német belügyminiszter már hangot is adott elképzelésének, hogy szeretné, ha több EU-tagállam fogadna be a Földközi-tengeren kimentett migránsok közül

Jelen pillanatban csak öt-hat tagállam hajlandó befogadni őket, a kereszténydemokrata politikus szerint azonban „ez így tovább nem maradhat.“ Legalábbis így fogalmazott a vasárnap megjelenő Welt an Sonntag

Seehofer szerint a tengerből kimentett emberekre vonatkozó megállapodás mintájára később a menekültrendszer alapvető reformját is megalkothatnák.

Hírdetés

A német belügyminiszter bízik abban, hogy a német elnökség során sikerül politikai megértést elérni a migránspolitika terén. Ennek keretében például már az EU külső határain vizsgálnák a menekültügyi kérelmeket, illetve akiket elutasítanak, azokat azonnal visszatoloncolnák a kiinduló országba.

“Az EU-n belül csak azokat osztanánk szét, akik hitelt érdemlően alá tudják támasztani kérelmüket,”Hirdetés(x)

mondta Seehofer.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »