Nemcsak Vonáékat, még Trumpot is egy tőle független náci szervezettel járatnák le

Szaporodnak a felszólítások Donald Trumphoz, hogy tisztázza viszonyát a fehérek felsőbbrendűségét hirdető szélsőjobboldali csoportokhoz.

A megválasztott elnöknek ugyan nem volt és nincs kapcsolata a szóban forgó csoportokkal, ám ezek gyakran hivatkoznak rá és kifejezetten „saját jelöltjükként” üdvözlik őt, ezért az amerikai sajtó egy részében mind gyakrabban szólítják fel őt, hogy valljon színt, mondjon véleményt róluk, tisztázza viszonyát velük kapcsolatban.

Hétfőn az NPR közszolgálati rádió, kedden pedig a The New York Times című napilap vezércikke és a The Washington Post egyik publicistája is erre szólította fel Donald Trumpot.

A hét végén Washingtonban tartott kétnapos konferenciát a fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldaliak egyik csoportja. A mintegy 200 ember részvételével megtartott összejövetelen sokan náci karnyújtással köszöntötték egymást, és náci karlendítéssel üdvözölték Trump elnökké választását is. A résztvevők közül sokan arról beszéltek, hogy „mély kötődést” éreznek Donald Trumphoz, sokan pedig „saját elnökükként” emlegették őt.

Szerkesztőségi állásfoglalásában a The New York Times azt hangsúlyozta: „Mr. Trumpnak – akinek kampánya felelős a csoport aktivizálódásáért – most kötelessége félreértések nélkül, egyértelműen lelepleznie annak mérgező propagandáját”. A The Washington Post publicistája pedig azt emelte ki, hogy „ha Trump most nem tesz semmit neonáci híveinek megtagadásáért, akkor tovább folytatják arcátlan menetelésüket a nyilvánosság felé”.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető 1.: „A politika nyelve úgy épül fel, hogy a hazugság igaznak, a bűn pedig tiszteletreméltónak tűnjön.” (George Orwell)

Emlékeztető 2.: „Az emberiséget fenyegető hét halálos veszély: 1. gazdagság munka nélkül. 2. Élvezet lelkiismeret nélkül. 3. Tudás jellem nélkül. 4. Üzlet erkölcs nélkül. 5. Tudomány emberség nélkül. 6. Vallás áldozatkészség nélkül. 7. Politika elvek nélkül.” (Mahatma Gandhi)

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »