Nemcsak a gyerekeknek, hanem a táborozást biztosító személyeknek is PCR-tesztet kell felmutatniuk

Nemcsak a gyerekeknek, hanem a táborozást biztosító személyeknek is PCR-tesztet kell felmutatniuk

Nyitókép: sng.sk

Nemcsak a gyerekeknek, hanem a táborozást biztosító személyeknek is 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatniuk a tábor kezdetekor – derült ki a Szlovák Közegészségügyi Hivatal iránymutatásából.

A gyereknek 10 éves korig, a beoltott személyeknek és azoknak, akik átestek a COVID-19 betegségen nem lesz szükségük negatív PRC-tesztre. Daša Račková, a hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint a tábor résztvevőinek maximális létszámát a négy napnál tovább tartó sporteseményekhez hasonlóan fogják szabályozni.

„A gyerekek tesztelését a táborban való részvétel előtt a szakemberekből álló konzílium tanácsolta. Az epidemiológusok szerint az ilyen rendezvények nagyon veszélyesek, hiszen különböző családokból származó gyerekek találkoznak, aminek köszönhetően nagy esélye van a fertőzés terjedésének“

– magyarázta Račková.

Hírdetés

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter kiemelte, hogy azoknak a gyerekeknek, akik a nyári szünetben táborozni készülnek, az állami kifizeti a PCR-tesztjüket.

A táborba való belépés előtt egy nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyerek nem fertőző, továbbá egy igazolást is kell csatolni az egészségi alkalmasságáról.

 „A gyerek egészségi alkalmasságáról szóló igazolást a gyerekorvos legkésőbb egy hónappal a tábor kezdete előtt állítja ki a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek“

– pontosított Račková.

A tábor szervezőjének biztosítania kell egy helyet arra az esetre, ha valakinél felmerülne a fertőzés gyanúja. A fertőzött vagy fertőzésgyanús személy izolációját és elszállítását haladéktalanul be kell biztosítani. A helyzetről azonnal értesíteni kell az illetékes regionális közegészségügyi hivatalt. Amennyiben beigazolódik a vírus jelenléte, a tábort azonnal megszüntetik.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »