Nemcsak a DNA élére jelentkezett Adina Florea

A bírák és ügyészek bűntetteit kivizsgáló ügyészi részlegnél is megpályázott egy ügyészi állást Adina Florea, akit Tudorel Toader igazságügyi miniszter a DNA élére javasol.

Ugyanakkor Florena Esther Sterschi, akit Toader a legfőbb ügyészség humánerőforrás- és dokumentációs osztályának élére javasol, ezzel egyidőben a bírák és ügyészek bűntetteit kivizsgáló ügyészi részleg vezetői tisztségét is megpályázta.

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) október 8-án negatívan véleményezte az igazságügyi miniszter javaslatát mind az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) élére nevesített Adina Florea, mind pedig a legfőbb ügyészség humánerőforrás- és dokumentációs osztályának élére ajánlott Florena Esther Sterschi esetében. Jelenleg mindkét javaslat az államfő előtt van.

Hírdetés

A CSM csütörtökön tette közzé a bírák és ügyészek bűntetteit kivizsgáló ügyészi részlegre pályázók listáját.

Eszerint az új ügyészi részleg vezetői tisztségére Ioan Viorel Cerbu, Elena Iordache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florina Piloş és Florena Esther Sterschi, míg az ügyészi állásokra Codruţa Simona Chindea, Adina Florea és Sorin Eugen Iaşinovschi pályázik.

A jelentkezőket pénteken hallgatja meg a CSM bizottsága. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »