Némák maradtak a tárgyaláson a deteki állatkínzók

Némák maradtak a tárgyaláson a deteki állatkínzók

Hallgattak a bíróságon a deteki állatkínzók a büntetőper első tárgyalási napján. A két fiú nem tett vallomást. Közben az Igazságügyi Minisztérium tovább egyeztetne az állatvédőkkel az állatkínzás szigorúbb büntetéséről. A bűncselekményért öt év is járhatna, ha különös kegyetlenséggel követik el.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat két fiatal ellen. A vádlottak tavaly júliusban egy kölyökkutyát találtak az út mentén Beret és Detek között. Az állat alig tudott mozogni, de még élt. A patakpartra vitték, ahol egyikük szerszámnyéllel agyonverte. Társa közben mobiltelefonnal videót készített az állatkínzásról. Az a fiú, aki a kiskutyát agyonverte, Detek alpolgármesterének a fia.

„Arcán mosollyal, az ütésekre a videofelvétel kedvéért is rákészülve, a szerszámnyelet a végénél két kézzel fogva, felülről lefelé irányba sújtva, két alkalommal, nagy erővel lecsapott a kutya fejére. A gyanúsított a két ütés között, illetve a második ütést követően a bottal forgatta, és a kamerát kezelő társának mutatta a kutyát, illetve annak a fejét” – mondta Petró Csaba, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség ügyésze.

A fiúk a bíróságon nem tettek vallomást. A bíró a korábbi, rendőrségi vallomásukat olvasta fel, amelyben beismerték az állatkínzást.

„A videofelvételt én küldtem el az egyik ismerősömnek, hogy nézze meg. Azt hogy a zenei aláfestés hogyan és mikor került rá a felvételekre azt nem tudom. Soha nem bántottam még állatot ilyen módon. Nekünk is van otthon kutyánk, disznónk is, de azokat sem bántottam még soha. Nem tudom, hogy miért tettem ezt, de nagyon megbántam az egészet” – olvasta fel a vallomást Szunyogh Tibor, az Encsi Járásbíróság bírója.

A bíróság tanúként hallgatta meg Detek polgármesterét, aki azt mondta, hogy a történtek megpecsételték a falu sorsát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »