„Nem voltam eléggé erélyes” – önmagát hibáztatja Furó Judit, a lemondott marosvásárhelyi RMDSZ-tanácsos

„Nem voltam eléggé erélyes” – önmagát hibáztatja Furó Judit, a lemondott marosvásárhelyi RMDSZ-tanácsos

Nem maradt visszhang nélkül Furó Judit marosvásárhelyi RMDSZ-tanácsos visszalépése az önkormányzati testületből. Az eredetileg kizárólag egészségi és személyes okokra hivatkozó képviselő kitálalt a közvélemény előtt.
A lapunknak eljuttatott közleményében rámutatott, az elmúlt három év során a frakcióüléseken, valamint a szervezet különféle testületeiben többször is szóvá tette, hogy az RMDSZ tanácsosai a döntéseket nem pusztán a pillanatnyi politikai szempontok szerint kellene meghozzák, hanem elsősorban

azzal a szakmaisággal kellene közelítsenek a problémákhoz, amit a három évvel ezelőtti helyhatósági kampányban a marosvásárhelyieknek ígértek.

„Annak ellenére, hogy ezzel az állásponttal nem voltam egyedül a frakcióban, nem sikerült ennek az elvnek érvényt szerezni. A város jövőjét meghatározó fontos döntésekben mindig a politikai egyezségek, illetve olyan más szempontok domináltak, amelyek alkalmanként szakmailag is kifogásolható döntéseket eredményeztek” – olvasható Furó Judit levelében.

Példaként a főtér új arculatának elfogadását, a közszállítás megoldatlan problémáit, a város jelentős mértékű eladósítását hozza fel. Szerinte mindez hosszú évekre veti vissza Marosvásárhely fejlődését.

„Döntésemben az is közrejátszik, hogy mind a szűk, mind pedig a tágabb környezetemből folyamatosan kapom azokat a visszajelzéseket, hogy az önkormányzati frakció túlságosan kiszolgálja a jelenlegi városvezetés akaratát” – írja az időnap előtt leköszönt helyi tanácsos.

Furó lapunknak elmondta, június 6-án ő valóban személyes, illetve egészségi okokra hivatkozva mondott le, de az elhatározásán meglepődött barátai és ismerősei noszogatására mégis rájött, tartozik némi magyarázattal a közösségnek. Mint kifejtette, döntése hosszú ideje érlelődik, azonban az EP-választások előtt nem kívánt az ellendrukkereknek témát szolgáltatni.

Hírdetés

– fejtette ki a Krónikának a városrendészeti bizottság volt tagja. A műépítész végzettségű Furó Judit hozzátette, nem egy sértődött ember, nem lép ki az RMDSZ-ből, és nem éget fel hidakat maga és a szövetség között. „Bármilyen közösségi kérdésben, amely elveimmel és értékrendemmel összeegyeztethető, önkéntes munkámra a továbbiakban is számíthatnak” – szögezte le a volt tanácsos.

Vass Levente, a szervezet elnöke nem kívánta kommentálni Furó döntését. Mint mondta, a politikában valakinek a lemondása annyira természetes, mint időjárásban a napsütés vagy az esőzés. A marosvásárhelyi RMDSZ vezetője megmutatta azt a június 6-án iktatott beadványt is, amelynek elfogadásakor kézzel írta rá, hogy az akkor mindössze egészségi és személyes okokra hivatkozó Furó Judit munkáját az első találkozón nyilvánosan is megköszöni. A lemondott tanácsos helyét Tamási Zsolt, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium igazgatója veheti át.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »