Nem volt kihívója – Kollár maradt a Sme rodina elnöke

Nem volt kihívója – Kollár maradt a Sme rodina elnöke

Kihívó nélkül nyerte el ismét a pártelnöki posztot Boris Kollár, a Sme rodina vezetője. A párt mai tisztújító kongresszusán Kollár emlékeztetett, hogy a 2020-ban a négy évvel korábi választásokhoz képest a párt két százalékponttal jobb eredményt ért el, és ezzel elhallgatták azokat a hangokat, akik „egyszer használatos” pártnak titulálták a Sme rodina mozgalmat.

Ezután kijelentette, hogy a párt erős, stabil, és hogy nincsenek belső hatalmi harcok. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság közeledésére való tekintettel most már a belső harcok helyett a politikai pártoknak és mozgalmaknak az emberek szükségleteire kellene figyelnie. Ez egyértelműen Smernek címzett kritika volt, ahol Peter Pellegrini és Robert Fico exkormányfők feszülnek neki egymásnak.

Hírdetés

A Sme rodina egyébként egyre inkább igyekszik megszólítani a Smer választóit, Kollár beszédének témaválasztása ezt csak megerősítik.

A mozgalom alelnökei ismét Milan Krajniak, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková a Jozef Vašuta lettel. Az egyetlen új név a z alelnökök között Jozef Lukáčé.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »