Nem volt hajlandó beszámolni a város pénzügyi helyzetéről, ezért a képviselő-testület felfüggesztette Csepreg fideszes polgármesterét

Vlasich Krisztián ellen fegyelmi eljárást is indítanak. A fideszes polgármester jelöltette magát a három hét múlva esedékes időközi választásra is.

A csepregi képviselő-testület hétfői ülésén felfüggesztette tisztségéből Vlasich Krisztián polgármestert (Fidesz). Az ügyet sürgősségi indítványként vitték a testület elé, név szerinti szavazást kértek. Négy igen, két nem szavazattal, két tartózkodás mellett döntött a felfüggesztésről.

A testület arról is határozott, hogy fegyelmi eljárást indít a polgármester ellen, létrehoztak egy háromtagú fegyelmi bizottságot, ami a jövő héten már meg is tartja első ülését.

A csepregi képviselőtestület május 30-án oszlatta fel magát, miután három héttel korábban ez nem sikerült, mert Vlasich Krisztián bezárta az ülést. Rabi Imre képviselő akkor a Facebookon azzal indokolta a javaslatot, hogy a polgármester "hónapok óta nem hajlandó bizonyítható módon a tudtunkra hozni Csepreg város pénzügyi helyzetét" pedig többször, írásban tettek fel neki kérdéseket a témában. Később ezt a polgármester közleményben tagadta.

A mostani ülésre készült előterjesztésben azt írják, hogy a polgármester többször súlyosan megsértette tisztségéből adódó kötelezettségeit, valamint falhatalmazás és utólagos beszámolás nélkül, a város kötelező feladatainak ellátását veszélyeztetve, önkényesen rendelkezett a közpénzekkel.

A májusi feloszlatás után a helyi választási bizottság szeptember 25-re írta ki az időközi választást, ahol képviselőtestületet és polgármestert is választanak a csepregiek.

A választáson polgármesterjelöltként indul Vlasich Krisztián is, de míg korábban a Fidesz jelöltje volt, most függetlenként indul. Ennek ellenére a hétvégi, családi napnak nevezett kampányrendezvényen Vlasich mellett szólalt fel Hende Csaba országgyűlési képviselő és Gagyi Levente, a megyei közgyűlés fideszes tagja, mindketten támogatásukról biztosították az azóta felfüggesztett polgármestert.

(Nyugat.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »