Nem várt meglepetés: négyet kapott Zemplénben a DAC

Nem várt meglepetés: négyet kapott Zemplénben a DAC

Zemplénben kezdte meg bajnoki szereplését a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi sárga-kékek a Partizan Belgárd elleni Európa Konferencia Liga-selejtező után a bajnokságban is idegenben kezdtek.

Németh Antal a csütörtöki belgárdi mérkőzéshez képest négy helyen is változtatott a kezdőn, többek között a lett Andrejs Ciganiks, valamint az osztrák Ahmat Muhamedbegovic is kezdőként debütált a DAC színeiben a Fortuna Ligában. Érdekesség, hogy a DAC összeállításában  helyet kapó játékosok 11 különböző nemzet fiai voltak, a kezdőcsapatban egyetlen szlovák futballista sem kapott helyet.

Az első negyedórában nem sok minden történt a pályán, egyik csapat sem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani.

A DAC hiába birtokolta többet a labdát, nem tudták feltörni a nagymihályi védelmet. Nem úgy a hazaiak, akik az első félóra után hat perc alatt kétszer is betaláltak. Először a 31. percben Beskorovainyi hibája kellett a zempléniek vezetéshez, hat perccel később pedig ismét Kanu volt a főszereplő, aki gólpassza után egy remek szólóval vette be a sárga-kékek kapuját.

A két bekapott gól után sem találta saját játékát a dunaszerdahelyi együttes, sőt közvetlenül a szünet előtt a hazaiak megszerezték a harmadik gólt és padlóra küldték a vendégeket. A csapat kapitánya, Žofčák talált a kapuba.

Szünet alatt a vendégek rendezték soraikat, Németh Antal kettős cserével próbált javítani csapat támadójátékán, miután Divković és Rymarenko jelentkezett játékra. A DAC aktívan kezdte a második félidőt, a 49. percben Nicolaescu bombázott mellé. A mérkőzés 61. percében a hazai védelem és a kapus nem értette meg egymást, így Taiwo megszerezhette a dunaszerdahelyiek szépítő gólját. Ezek után is próbálkozott a DAC, de nem volt meg a vendégek játékában a kellő átütőerő. Németh Antal együttese komoly veszélyt nem igazán jelentett a nagymihályi kapura. A hazaiak hat perccel a vége előtt beállították a 4-1-es végeredményt Vaško révén, ez pedig azt jelentette, súlyos vereséggel ért véget a zempléni kiruccanás a csallóközi sárga-kékek számára.

Folytatás csütörtök este, a DAC az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének visszavágóján a MOL Arénában fogadja a szerb Partizan Belgrádot. A szerbek egygólos előnnyel érkeznek Dunaszerdahelyre.

Hírdetés

Fortuna Liga, 1. forduló:

MFK Zemplén Nagymihály – FC DAC 1904 4-1 (3-0)

Városi Stadion, Nagymihály, v.: Kráľovič

Gólszerzők: Begala (31.), Kanu (37.), Žofčák (42.), Vaško (84.) ill. Taiwo (61.)

Sárga lapok: Begala (64.), Magda (86.) ill. Balić (68.)

Nagymihály: Kozhukhar – Kotula, Vaško, Artabe, Vojtko – Neofytidis – Magda (Ranko 87.), Begala (Mendez 67.), Oshima, Žofčák (Gembický 87.) – Kanu

DAC: Jedlička – Muhamedbegovic, Beskorovainyi, Brunetti – Moumou (Rymarenko 46.), Balić, Njie (Divković 46.), Schäfer, Ciganiks (Vera 62.) – Nicolaescu (Andzouana 62.), Taiwo (Sharani 86.)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »