Nem várható tömeges hazatelepülés

Nem várható tömeges hazatelepülés

Nem számít tömeges hazatelepülésre a brexit után a magyar munkavállalók részéről Palkovics Imre, a Munkástanácsok szakszervezet elnöke.

Az érdek-képviseleti vezető Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, a V4 szakszervezeteivel és más európai szakszervezeti szövetségekkel is egyeztetnek, hogy a tagállami kormányokat rábírják az Angliában dolgozó külföldiek érdekeinek védelmére.

„Nem gondolom, hogy el kell jönnie, mert ennek a százezer embernek a nagy része az angol munkaerőpiac hiányosságait, foghíjait, úgymond üresedéseit pótolja ki, és már az uniós csatlakozás előtt vagy a szabad munkaerő-áramlás feloldása előtt is volt lehetőségük nagy számban munkavállalóknak ott munkát vállalni. Mert az angol gazdaságnak is szüksége van erre. Van egy politikai dimenziója a kérdésnek, van egy gazdasági, van egy össztársadalmi és egy munkavállalói megközelítése. Nyilván az az angol munkanélküli, akinek nincsen munkája, irigykedve néz a kelet-európai munkavállalóra, az angol gazdaságnak viszont érdeke, hogy jól működjön” – mondta Palkovics Imre.

Tekintse meg a Magyarország élőben adását!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »