Nem váltotta be az „utalványt” az idős asszony, lerántotta a táskáját, és megette a lángosát

Egy esztergomi bevásárlóközpontnál szólított le "B." Sándor egy 79 éves nőt 2023. január 17-én délelőtt. Egy utalványt mutatott az asszonynak, és megkérte, hogy váltsa be azt neki. Amikor nemleges választ kapott, követni kezdte a nénit.

Néhány utcával arrébb lerántotta a nő válláról a táskát és elfutott. A sértett a földre esett, és azonnal értesítette a rendőrséget.

Hírdetés

Az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnügyi és rendészeti munkatársai közösen, forró nyomon indultak az elkövető felkutatására, akit 10 percen belül a helyszín közelében elfogtak. A 39 éves férfi ellen kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

"B." Sándor kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a retikült eldobta, a táskában lévő pénzt elvette és az abban lévő lángost megette. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte, hogy az ügyészség tegyen indítványt a bíróság elé állítására.

A férfi nem volt ismeretlen a rendőrök számára, előző nap ugyanis szintén előállították a rendőrkapitányságra, miután egy kerékpárt és egy mobiltelefont lopott el. Akkor lopás bűntett elkövetése miatt indult ellene eljárás – közölte honlapján a rendőrség.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »