„Nem tudunk annyira sok jót tenni, hogy igazán krisztusivá válhatnánk”

„Nem tudunk annyira sok jót tenni, hogy igazán krisztusivá válhatnánk”

Országszerte színes programokkal várták a családokat a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepén. Budapesten Erdő Péter bíboros, Pécsett Udvardy György megyéspüspök mutatott be szentmisét.

A szabadtéri oltárnál tematikus énekeket és színdarabokat láthattak az érdeklődők.

Mi úgy éljük a családi életet, hogy nekünk központi szerepe van benne Istennek. Úgy gondoljuk, hogy minden ilyen jelentős ünnepre el kell jönnünk – jelentette ki Hefelle Kiss Ferenc.

2016 az irgalmasság éve.

„A mai társadalomnak különösen nagy üzenete van, mert azt hiszem, most igazán rászoruló mindenki az irgalmasságra, a szeretetre és a segítségre. Ezt tudomásul kellene venni az embereknek, és nagyon sok embernek kellene, még többnek itt lenni, hogy ezt gyakorolják, ezt a szeretetet, ezt az egymásra figyelést, melyet itt megkapnak” – mondta Kosznovszky Antalné.

Erdő Péter a családi napon az Eucharisztikus Kongresszusról beszélt. „Együtt kell imádkozni. Imádni, tisztelni, szeretni kell az oltári szentséget, ebben megújulni. Plébániáinkban és országosan is ennek mentén találkozókat szervezni, ennek mentén közösen tervezni, ennek mentén akár zarándoklatokat is szervezni. Ebből kisarjadhat egy olyan közös ünneplés, amely majd meg tudja mozgatni az egész országot” – így Erdő Péter.

A máriaremetei kegytemplom kertjében átléphették az irgalmasság kapuját is.

Pécsett Közösségek ünnepe néven tartott egész napos rendezvényt a Pécsi Egyházmegye. A szentmisét Udvardy György megyéspüspök mutatta be.

„Nem tudunk annyira sok jót tenni, hogy mi igazán krisztusivá válhatnánk. Ezek fontosak lehetnek, de nem azért teszünk jót, nem azért böjtölünk, nem azért akarunk szolgálni, mert magunkat akarjuk valamivé alakítani. Pünkösd ünnepének az üzenete az, hogy Isten szent lelke formál bennünket. Ő alakít át belülről mindannyiunkat, hogy krisztusi módon tudjunk élni” – hangzott el a misén.

Pünkösd a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepe, a katolikus egyház születésére emlékeznek a hívők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »