Nem tudni, milyen falat akarnak a mexikói határra

Rick Perry, Texas állam volt kormányzója azt állítja, hogy a republikánusok várható elnökjelöltjének, Donald Trumpnak a javaslata a mexikói–amerikai határon építendő falra megvalósul majd, de nem téglából épül, hanem digitális fal lesz.

Rick Perry volt kormányzó, aki az idén – és nyolc évvel ezelőtt is – indult a republikánusok elnökjelöltségéért – a Snapchat’s portálnak adott interjújában fejtegette  a „digitális falról” szóló elméletet.

Mint elmondta, támogatja Trump falépítési ötletét, és a mexikóiaknak szerinte is ki kell fizetniük a költségeket. „De hát ez nem fog megtörténni” – vetette közbe az újságíró, mire a volt kormányzó azt válaszolta: „hát, valóban nem”. Majd hozzátette: „de lesz fal, csakhogy ez technológiai fal lesz, digitális fal”. Hogy ez mit jelentene a gyakorlatban, arra Perry nem akart kitérni.

Tragédia lesz?

Közben hétfőn Jeb Bush volt floridai kormányzó és korábban Trump vetélytársa az elnökjelöltségért folyó küzdelemben az MSNBC televízióban „tragédiának” nevezte, ha a jövő heti elnökjelölt-állító országos konvención Donald Trumpot választják a republikánusok elnökjelöltjévé. „Trump mestere annak, hogyan működik a média, jobban, mint bárki más az amerikai politikában” – fogalmazott Bush. Szerinte a New York-i üzletember kiválóan manipulálja a sajtót, ebben nagyon is sikeres.

„Nem fognak falat építeni, Mexikó nem fizet semmit, és nem függesztik fel muszlim vallású emberek amerikai beutazását” – szögezte le a volt floridai kormányzó. Majd hozzátette: ez a valóság, és nem az, amelyet Trump teremtett a képzeletében.

Jeb Bush hangsúlyozta, hogy Amerika – amely szerinte még mindig a legnagyszerűbb ország az egész földkerekségen – szenvedni fog, ha Donald Trump lesz az elnöke.

Valaki már a költözésre készül

Ruth Bader Ginsburg, a szövetségi legfelső bíróság tagja vasárnap, a The New York Timesnak adott interjújában azzal viccelődött, hogy Új-Zélandra költözik, ha Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke. Ginsburg interjúját sok elemző meghökkenéssel fogadta, hiszen a legfelső bíróság tagjai politikai kérdésekről soha nem nyilvánítanak véleményt a nyilvánosság előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »