Nem tudni, mikor jöhet haza a magyar műkorcsolyázó

Nem tudni, mikor jöhet haza a magyar műkorcsolyázó

A legújabb PCR-tesztje is pozitív lett a műkorcsolyázó Magyar Márknak, emiatt egyelőre nem hagyhatta el a karanténhotelt a pekingi téli olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által üzemeltetett magyarock.hu honlap emlékeztet rá, hogy az első pozitív eredmény után pénteken az olimpiai faluból izolációs hotelbe szállították át Magyar Márkot, aki akkor jöhet ki onnan, ha két egymást követő tesztje negatív lesz.

Az első ellenőrzés még csütörtökön, a reptéren volt, ez eredménytelennek bizonyult, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A legújabb mintát már az átszállítása után vették a magyar műkorcsolyázótól, aki Chtchetinina Iouliával párosban pénteken mutatta volna be a rövidprogramját.

Hírdetés

Az újabb pozitív eredmény miatt jelenleg bizonytalan, hogy mikor utazhat haza Pekingből. Párja ugyanakkor a MOB helyszínen dolgozó munkatársainak köszönhetően az éjszaka folyamán repülőre tud ülni és elhagyja a kínai fővárost – számol be róla a magyarock.hu oldal.

A páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. volt.

Legutóbb 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »