Nem tudni, mi lesz a közétkeztetéssel

Még a közétkeztetésben részt vevő cégek sem látják tisztán, mivel járhat a kormányzat központosítási törekvése, szakmabeliek szerint az intézkedés javíthat is a jelenlegi helyzeten.

A Népszabadság pénteki számában idézi Kovács Gergelyt, a tizenkilenc céget képviselő Magyar Közétkeztetők Szövetsége (MKSZ) képviselőjét, aki szerint a központosítás miatt a korábbi és a jelenlegi helyzethez képest is tisztulhatnak a viszonyok.

A lap utal arra, hogy a Magyar Idők korábban azt írta, a kormány állami kézbe venné a közétkeztetést, ennek eredményeképp pedig csökkenhetnek az árak. A lap információi szerint elvonnák az önkormányzatoktól a közétkeztetés felügyeletét.

Korábban egy ajánlás szabályozta a közétkeztetés minőségét, amelynek betartását senki nem ellenőrizte, majd egy minisztériumi rendelet volt hivatott ellátni ugyanezt a feladatot, de nem teremtett rendezett állapotokat.

Az MKSZ-nél úgy vélik, éppen a színvonal miatt lenne szükség arra, hogy egységes feltételrendszer mellett működjön a szolgáltatás, mint ahogy az is, hogy az előírások teljesítéséhez elégséges napi költséget határozzanak meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »