Nem tudják, hogy milyen pusztítást végzett az SZDSZ

Van párhuzam az április 8-ai kétharmados Fidesz-KDNP győzelmet követő – múlt szombati – tüntetés és a rendszerváltás utáni, SZDSZ-es politikusok szervezte tiltakozások között – hangzott el az ECHO TV Háttérkép című műsorában. Bayer Zsolt állandó vendégeivel Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal elemezte a kormányellenes demonstrációt, és szó volt arról is, hogyan viszonyultak a globális tőkestruktúrák a választási eredményhez.

Boros Imre szerint van párhuzam az április 8-ai kétharmados Fidesz-KDNP győzelmet követő – múlt szombati – tüntetés és a rendszerváltás utáni, SZDSZ-es politikusok szervezte tiltakozások között. A közgazdász szerint egy dolgot észre kell venni, a demonstráción nagyon sok volt a fiatal.

Boros számára ez egyértelműen azt üzente, hogy Soros György háttérszervezetei beépültek, elsősorban a fővárosi, humán beállítottságú oktatási intézményekbe. Ezáltal pedig rendelkeznek egy több ezer fős, mozgatható – ahogy fogalmazott – akciócsoporttal, amelyre rácsatlakoznak az ellenzéki pártok. Boros Imre szerint, erre oda kell figyelni, mert láthatóan szervezkednek.

Bogár László rámutatott, a globális tőkestruktúrák többször, egyértelműen világossá tették Orbán Viktor győzelmét.

Hírdetés

Boros Imre kifejette, hogy a rendszerváltás utáni finánc típusú tőke, szabályosan lerabolta Magyarországot. Nem volt arányban az amit betettek, azzal amit kivettek. Ezzel szemben a jelenlegi helyzet, hogy a berakott tőke hozadékot hoz.

Bogár László egy veszélyre hívta fel a figyelmet, amely – mint mondta – még nem akut, de azzá válhat. Kifejtette, a felnövekvő generációnak fogalma sincs arról, hogy az SZDSZ mekkora pusztítást végzett a rendszerváltozás idején. Ahogy akkor sokan nem fogták föl egyből, mi történik.

A szakember véleménye szerint, mindez újra megtörténhet, ugyanis a jövő nemzedéke a múlt hiányosságai miatt nem fogja felismerni az új, áramvonalasabb és szofisztikáltabb technikákkal operáló, kis SZDSZ-ket. Bogár leszögezte, ez magától nem fog megváltozni, beszélni kell róla.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »