Nem történt szándékos emberölés a nagyszebeni megyei kórházban

Nem történt szándékos emberölés a nagyszebeni megyei kórházban

Nem vádolható szándékos emberöléssel a nagyszebeni megyei sürgősségi kórház intenzív osztályának személyzete, de fennáll az a lehetőség, hogy 13 beteg orvosi mulasztás következtében vesztette életét, azért az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folytatja a nyomozást – közölte pénteken a nagyszebeni törvényszéki ügyészség főügyésze.

Ion Veștemean a médiában megjelentek alapján indított vizsgálat eddigi eredményeiről számolt be. Az egyik helyi lapnak egy névtelen forrás azt nyilatkozta, hogy a megyei kórház intenzív osztályának egykori alkalmazottjaként kollégáival együtt koronavírusos betegek halálát okozták, mert az intenzív osztályra kerülésük első pillanatától kezdve benyugtatózták őket, noha ez végzetes a légúti fertőzésekkel küzdő páciensek esetében.

Hírdetés

A főügyész közleménye szerint a szándékos emberölés gyanúja megalapozatlannak bizonyult. Az eddigi nyomozati anyag alapján azonban nem zárható ki, hogy a orvosi mulasztás miatt haltak meg betegek a kórház intenzív osztályán, ezért a vádhatóság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával egyenként megvizsgálja mind a 13 halálesetet – tájékoztatott Ion Veștemean. 
 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »