Nem tettek le az előrehozott választásról az ellenzéki pártok

Nem tettek le az előrehozott választásról az ellenzéki pártok

Az ellenzéki pártok még nem tettek le arról az elképzelésükről, hogy népszavazás útján érjék el az előrehozott parlamenti választás kihirdetését. Robert Fico, a Smer-SD elnöke bejelentette, hogy a párt jövő héten tájékoztat a népszavazás és az előrehozott választás kapcsán.

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke elképzelhetetlennek nevezte, hogy még két évig kormányozzon ez a koalíció. A parlamenten kívüli SNS felszólította a Smer-SD-t és a Hlas-SD-t, hogy tartsanak közös megbeszélést.

„Hamarosan találkozót tartunk a többi ellenzéki párttal, amelyek nem bíznak a jelenlegi kormányban és a valódi kormányfőben, Igor Matovičban, továbbá értik, hogy mekkora fenyegetést jelent a szlovákiai demokráciára a fasisztákkal való szövetkezés. Ha megegyezünk abban, hogy a rendkívül szűkös határidők ellenére elkezdjük az aláírásgyűjtést a népszavazás kiírása érdekében, akkor a Hlas-SD haladéktalanul csatlakozik a petíciós akció előkészítéséhez” – jelentette ki Pellegrini.

Hírdetés

Az SNS az előrehozott választással kapcsolatos alkotmánymódosítást tartja a legalapvetőbb kérdésnek.

„Reméljük, hogy a jövő héten sikerül találkozni a Smer-SD és a Hlas-SD képviselőivel, és a nyári hónapokat aláírásgyűjtésre használhatjuk ki az előrehozott választást lehetővé tevő alkotmánymódosításról szóló népszavazás kiírása érdekében” – tette közzé az SNS.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »