Nem tervez lemondani Marco Rossi

Nem tervez lemondani Marco Rossi

Mindig küzdeni fog, és nem adja fel Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese kedden este a Wembley Stadionban az angolok ellen lép pályára a világbajnoki selejtezők nyolcadik fordulójában.

„Amikor nem jönnek az eredmények, akkor két eshetőség van, lemondani, vagy tovább küzdeni, én sosem adom fel, és nem holnap akarom elkezdeni”

– válaszolta londoni sajtótájékoztatóján a tréner arra a kérdésre, hogy egy súlyos vereség esetén önként távozna-e posztjáról.

„Remélem, tudunk egy jó mérkőzést játszani, és sikerül olyan eredményt elérnünk, amivel emelt fejjel jöhetünk le a pályáról”

– mondta Rossi, aki szerint tökéletes játékra van szükség ahhoz, hogy megfékezzék a klasszisokkal felálló Eb-ezüstérmes angolokat.

Hírdetés

Az olasz szakember megjegyezte, a selejtezősorozat végéhez közeledve – amikor csapata érdemben már nem tud beleszólni a továbbjutás kérdésébe – természetesen el kell gondolkodni a jövőn, így a keddi összecsapáson több fiatal futballistát is pályára küld, ráadásul éppen a Wembleyben, ahol ennek hagyománya is van.

Rossinak biztosan több helyen kell majd változtatnia a szombati összecsapáshoz képest, amikor a nemzeti együttes 1-0-ra kikapott a vendég albán gárdától. Willi Orbán az RB Leipziggel kötött megállapodás szerint visszatért klubjához, míg Kleinheisler László sérülés, Botka Endre pedig sárga lapok miatt nem léphet pályára.

Egy angol újságíró arra reagáltatta Marco Rossit, hogy a két csapat budapesti összecsapását követően a brit lapok sokkal inkább az általuk ellenségesnek, rasszistának leírt hangulatról írtak, mintsem a futballról. Ezzel kapcsolatban a magyar válogatott szövetségi kapitánya leszögezte, a végül zárt kapus büntetést hozó incidens mindössze néhány emberhez köthető. Szerinte Magyarország, akárcsak Anglia vagy bármelyik európai ország, nyitott, toleráns és demokratikus.

A keddi világbajnoki selejtező 20.45 órakor kezdődik a Wembley Stadionban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
Gulácsi Péter – Lang Ádám, Szalai Attila, Kecskés Ákos – Nego Loic, Nagy Ádám, Schäfer András, Vécsei Bálint, Schön Szabolcs – Szoboszlai Dominik – Sallai Roland

(MTI nyomán)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »