Nem terrortámadás történt Berlinben

Nem terrortámadás történt Berlinben

Nem terrortámadás történt tegnap Berlinben. Ezt a rendőrség közölte, miután egy kórházban egy beteg megölte az orvosát. A múlt heti ansbachi és müncheni támadást viszont a rendőrség is terrorcselekménynek minősítette. A bajor belügyminiszter a menekültekre vonatkozó szabályok szigorítását követelte a két eset miatt. A Der Spiegel összesítése szerint viszont nemcsak a bevándorlók által, hanem a bevándorlók ellen elkövetett bűncselekmények száma is nő.

Németországban 10 nap alatt 5 támadás volt, ebből kettőt minősítettek iszlamista terrortámadásnak: a múlt pénteki müncheni lövöldözést és a vasárnapi ansbachi robbantást. Az ansbachi elkövetőről az is kiderült, hogy a menekültszálláson készítette a bombáját. A bajor miniszterelnök a menekültügyi szabályok szigorítását követelte.

„A terrorizmus megérkezett Németországba. Az emberek joggal várják el, hogy biztonságot teremtsünk. A menekültvízumot meg kell vonni azoktól, akik bűncselekményt követnek el. A kiutasítást nemcsak gyilkosság, hanem kisebb rendű bűncselekmények miatt is kilátásba kell helyezni” – mondta a bajor miniszterelnök.

A német kormány szerint a vallási szélsőségek terjedését az oktatási és integrációs programmal kell megakadályozni. 600 órás nyelvtanfolyam és 100 óra német kultúra már minden menekültnek kötelező.

Berlinből csütörtökön indult el az olimpiára a menekültcsapat német tagja is, egy szír úszó, aki a németekkel készül, de a nemzetközi olimpiai szövetség zászlója alatt fog versenyezni. Ilyen tagja a belga, luxemburgi és kenyai csapatnak is van.

„Most először van az olimpián menekült csapat. Boldog vagyok, hogy így részt vehetek az olimpián. Remélem, egyszer véget ér a háború Szíriában és mindenki hazatérhet” – mondja a szíriai német úszó.

A Der Spiegel összesítése szerint a bevándorlók ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma is 300 százalékkal nőtt Németországban két év alatt. Potsdamban kedden ítéltek életfogytiglani börtönre egy német férfit, aki tavaly a berlini menekültközpontból csalogatott el egy 4 és egy 6 éves fiút, akiket megerőszakolt és megölt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »