Nem tartják gyanúsnak az olcsó olajat

Több beszállítótól vásároljuk az étolajat, jellemzően versenytárgyalás alapján a legjobb ajánlatot vesszük figyelembe. Ennek beszerzése mindig piaci áron történik. Jelenleg az egyliteres étolaj 355 forint, amelynek az ára megegyezik a Tesco saját márkás termékének árával – közölte lapunkkal a Chef Market Zrt.

Tegnapi cikkünkben írtunk arról, hogy három élelmiszer-nagykereskedőnél is nagy tételben rendelhetők a múlt héten a Magyar Nemzet által felfedezett, gyanúsan olcsó étolajok. A Chef Marketben literes kiszerelésben rendelhető az Iskon étolaj és a 10 literes Sunflower. Ezekről a termékekről érdeklődtünk a kereskedőknél.

A Chef Market hangsúlyozta, minden, a törvényben előírt, illetve az adóhatóság oldalán megtalálható ajánlott eljárási azonosítást elvégez a beszállítóival és a termékekkel kapcsolatban. Közölték, nincsen olyan nyomozati eszközük, hatáskörük – a nyilvános adatbázisból lekérhető adatokon felül –, amellyel megállapítható lenne bármely általuk forgalmazott termékről, hogy áfacsalásban érintett lenne. Hozzátették, kizárólag úgy vásárolnak termékeket, hogy azokhoz úgynevezett gyártói termékspecifikációt csatolnak. Miután ezek a termékek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak (beleértve a magyar előírásokat is), nem merül fel velük kapcsolatban élelmiszer-biztonsági kockázat. Kiemelték, Magyarországon az élelmiszer-nagykereskedők között szinte egyedülálló nyomon követési információs rendszerrel rendelkeznek.

A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal szakemberei két-három hetente rendszeresen helyszíni ellenőrzést végeznek, ebben az évben 10-12 vizsgálatot kaptak. Az adóhatóság minden évben átfogó, egész évet érintő vizsgálatot tart. Két hónappal ezelőtt kapták meg a 2014-es év jegyzőkönyvét, amely kiemelte, hogy a társaság különös figyelmet fordít beszállítói ellenőrzésére.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 30.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »