Nem támogatjuk, hogy az Európai Unió eladósítsa gyermekeink jövőjét

Nem támogatjuk, hogy az Európai Unió eladósítsa gyermekeink jövőjét

Az Európai Parlament plenáris ülése ma arról tartott vitát, hogy az Európai Unió az uniós tagállamok 18 milliárd eurós közös hitelfelvételéből finanszírozza Ukrajnát. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője felszólalásában kiemelte: Magyarország álláspontja elvi álláspont, nem támogatunk semmilyen újabb uniós közös hitelfelvételt. Nem akarjuk gyermekeink jövőjét eladósítani, nem akarjuk, hogy az EU egy  adósságközösséggé változzon.

Deutsch Tamás elmondta:

„A mi álláspontunk elvi álláspont: nem támogatunk semmilyen újabb uniós közös hitelfelvételt, ezért nem fogadjuk el, hogy az EU közös hitelfelvételből finanszírozza Ukrajnát. 2020-ban kizárólag a mediterrán országok kérésére, precedenst nem teremtő, egyszeri és rendkívüli kivételként fogadtuk csak el a közös hitelfelvételt. Tragikus tapasztalataink vannak ugyanis: előbb a kommunisták adósították el Magyarországot, 2002 után pedig a baloldali kormányok vertek újra adósságba minket.”

Hírdetés

A Fidesz képviselője hozzátette: határozottan elítéljük az orosz agressziót. Kiállunk Ukrajna függetlensége és területi épsége mellett. Segítjük az ukránokat, a magyar humanitárius segélyprogram keretében egymillió háborús menekültet fogadtunk be és 31 milliárd forintot fordítottunk Ukrajna támogatására. Magyarország kész segíteni Ukrajna újjáépítését, az ukránokkal kötött kétoldalú megállapodás alapján, a nemzeti költségvetéséből biztosítani a ránk eső pénzt.

Deutsch Tamás hangsúlyozta:

(A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »