Nem találtak kartellezést a nyomozók Orbán vejének volt cégénél

Nem találtak kartellezést a nyomozók Orbán vejének volt cégénél

Mindent rendben talált a Nemzeti Nyomozó Iroda a korábban Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. és 13 önkormányzat között 2014-ben megkötött szerződésekben – írja a Népszabadság. Többek – köztük Schiffer András és a Párbeszéd Magyarországért – feljelentései alapján nyomoztak, hűtlen kezelés és versenykorlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanújával.

Tiborcz István / fotó: Németh Dániel

A hatóság azt állapította meg: nem minősül kartellezésnek, ha a piaci rendszer különböző szintjein elhelyezkedő, a folyamat más-más szakaszaiban működő vállalkozások kötnek megállapodás.

Schiffer azért tett feljelentést, mert szerinte a több pályázat előkészítésében közreműködő Systrade Kft., valamint az ajánlattevő Elios Zrt. a korábban fennálló személyi összefüggések miatt összejátszhatott. Sőt, némely településen később a Systrade végezhette az Elios által felújított közvilágítás karbantartását.

Szabó Tímea, a PM politikusa pedig a mögött sejtett csalást, hogy az Elios drágábban szállította és szerelte fel a LED-lámpákat Keszthelyen, mint a budapesti Árpád fejedelem útján. Azonban nem minősül jogsértésnek, hogy egy profitorientált cég az egyik beruházás esetén drágábban nyújtja ugyanazt a szolgáltatást, mint egy másik esetén.

 

24.hu / PP

The post Nem találtak kartellezést a nyomozók Orbán vejének volt cégénél appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »