Nem szigorítják az abortuszt

A halott vagy súlyos fejlődési rendellenességgel rendelkező magzatokat is meg kell szülni, hogy meg lehessen keresztelni és el lehessen temetni őket – közölte Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt (PIS) elnöke.

Lengyelországban a nők tömeges tiltakozásának hatására a parlament nemrég vetette el az abortusz teljes tilalmát, de a kormány még nem adta fel.

– Lengyelország dolgai a lengyeleket érdeklik, itthon saját törvényeket kell hozni, az Alaptörvény és a vonatkozó törvények módosítása nincs napirenden – mondta a Bors kérdésére Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. A politikusnak magánemberként van véleménye az ügyről, de politikusként csak közügyekről szokott beszélni. Az Alaptörvény szerint a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Szigor: életképtelen magzatok esetében is tiltaná az abortuszt a kormány!Abortusz, amikor a lelked egy részét is elvesztedRovatok: KülföldTelepülés: LengyelországCímkék: külföld, Lengyelország, terhesség-megszakítás, abortusz, Jaroslaw KaczynskiForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »