„Nem szerencsés, hogy a kormány ötletel”

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével sem egyeztetett a kormány a kiskereskedelmet érintő újabb állami beavatkozásról – ezt a szervezet főtitkára jelentette ki Reggeli járat című műsorunkban.

Szatmáry Kristóf miniszteri biztos egy lapinterjúban szellőztette meg, hogy a vasárnapi boltzár után ismét piacbefolyásoló lépésekre készülnek a hazai kis üzletek felkarolása érdekében. Dávid Ferenc szerint a kormánynak be kellene fejeznie az ötleteléseket.

„Nem tudom, hogy kivel egyeztettek, de amit sokkal fontosabbnak tartok, hogy igenis munkaerő-piaci kérdés, a kereskedelem Magyarországon a legnagyobb munkaadó. Félmillió ember dolgozik ebben az ágazatban. Ha a vendéglátót hozzáteszem, még több. Nem szerencsés, hogyha ötletelnek. Nem ültek le a munkaadókkal, nem ültek le a szakszervezetekkel. Vannak intézményesített fórumok, amit meg kell beszélni, amiket az újságban leírtak, azzal sok mindent nem lehet kezdeni, mert nem derül ki belőle semmi” – fogalmazott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Tekintse meg a Dávid Ferenccel készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »