Nem számláznak kétszer (Hulladékelszállítás)

Nem számláznak kétszer (Hulladékelszállítás)

Sepsiszentgyörgyön a városközpontból összegyűjtött vegyes hulladékot egy lakótársulási szemétgyűjtő tárolóiba ürítették ki május elsején a Tega Rt. dolgozói – jelezte lapunknak egy olvasónk, aki a történtek kapcsán attól tart, hogy az így elhelyezett szemetet esetleg az ott lakóknak kell kifizetniük vagy az önkormányzatnak is kiszámlázzák. Érdeklődésünkre a hulladékgazdálkodási társaság vezetője reagált lapunknak.

Amint azt olvasónk jelezte, vasárnap reggel 7.55 óra körül „a Tega Rt. dolgozói a Sugás Áruház előtti tevékenységekből származó vegyes hulladékot a fekete műanyag konténerből a Gödri Ferenc utca 2-es tömbház előtti, a lakótársulás által fizetett vegyeshulladék-tárolókba ürítették, ami egy részről a mi zsebünkre megy, más részről valószínű, hogy a polgármesteri hivatalnak is ki lesz számlázva” – fogalmazott. Az ürítéskor keletkezett zajból úgy ítélte meg, a hulladék több mint fele üveg lehetett, amit szerinte legalább a zöld konténerbe kellett volna kirakniuk a Tega munkatársainak, hiszen szerinte „a Tega is példaadással kellene, hogy ösztönözze a lakosságot, ha eredményt vár tőlünk”.

Hírdetés

Máthé László igazgató tegnap megkeresésünkre leszögezte, a tömbházak esetében a hulladékot személyre számlázzák, míg a jogi személyek esetében szerződésben rögzítik azt a hulladékmennyiséget, amit havonta kiszámláznak, azaz az említett gyűjtőponton elhelyezett mennyiségért nem a lakók vagy az önkormányzat fizet. Elmondta, a városnapok idején reggelente 50 munkatársuk takarított, napközben pedig további tízen gyűjtötték a szemetet, ürítették a kihelyezett kukákat. Ezek tartalma a városközpont körül, járművekkel jól megközelíthető helyeken elhelyezett nagyméretű, kék konténerekbe került, amikor azok megteltek, autóik elszállították. A kukás autók reggelente csak 8 óra előtt juthattak be a központba összegyűjteni a hulladékot, utána már beindult a vásár, és hogy a megtelt járműnek ne kelljen ismét visszatérnie a központba, munkatársaik az említett tárolóba helyezték el a fekete kukák tartalmát – magyarázta az igazgató. Kérdésünkre elmondta, az idei Szent György Napok alatt több mint 300 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, a vendéglátó egységek pedig a használt étolajat is leadták elszállításra.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »