Nem szállhatott fel a trolira a babahordozó miatt

A 19-es trolibuszra szeretett volna felszállni egy édesanya, aki egyéves gyermekét a hátán babahordozóban vitte, ám a sofőr ezt nem engedte – adta hírül a Szegedma, hozzátéve: nem tiltja semmi, hogy Szegeden bárki is babahordozót használjon tömegközlekedési járműveken.

Az édesanya a portálnak elmondta: a sofőr azt is mondta neki, megnyomorítja a gyermekét azzal, hogy a hátán hordozza egy egyébként szabványos babahordozóban. Emellett arra kérte a nőt, hogy vegye ki a gyereket a csatos hordozóból, mert veszélyezteti a gyerek életét, ha így utazik – teszik hozzá.

Az édesanya panaszt tett a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) ügyfélszolgálatán, ahol arról tájékoztatták: nem tiltja semmi, hogy babahordozót használjon – írja a Szegedma. Ezt az SZKT ügyvezető igazgatója, Majó-Petri Zoltán is megerősítette a portálnak, aki azt mondta, hogy a babahordozót használó kismamák saját felelősségükre viselhetik bármelyik típust, nincs semmilyen szabály, amely tiltaná, hogy trolibuszra vagy villamosra szálljanak. A panasszal kapcsolatban közölte, hogy kollégái elkezdték az ügy kivizsgálását – teszik hozzá.

„A járművezető előzetesen annyit nyilatkozott: arra kérte a kismamát, hogy üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, hogy a babahordozóban utazzon a gyerek” – tudatta Majó-Petri Zoltán. Hozzátette, természetesen az utaspanaszok kivizsgálása kapcsán arra is van lehetőség, hogy az utast és a járművezetőt külön-külön, vagy akár együtt is meghallgassák – olvasható a Szegedma cikkében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »