Nem sikerült megválasztani az ÚPN igazgatótanácsának új tagját

A parlament nem szavazta meg a Nemzeti Emlékezet Intézete (ÚPN) igazgatótanácsának hiányzó tagját. A három jelölt közül egynek sem sikerült megszereznie a megválasztáshoz szükséges parlamenti többséget.

A 128 jelen lévő képviselőtől Branislav Borovský (Richard Vašečka jelöltje) öt szavazatot, Peter Juščák (ellenzéki jelölt) 42 szavazatot, Matej Medvecký (a Smer-SD jelöltje) pedig 54 szavazatot kapott. Mindhárom jelölt részt vesz a megismételt szavazáson, amely a parlament legközelebbi ülésén valósul meg.

Hírdetés

A képviselőknek még szeptemberben az volt a feladatuk, hogy megválasszák a Nemzeti Emlékezet Intézete igazgatótanácsának két hiányzó tagját. A jelöltek közül csak Juraj Buzalka, a Most-Híd jelöltje kapott elegendő szavazatot, a választásokat ezért szerdán megismételték.

Az új tagok megválasztása az októberi ülésszakasz utolsó programpontja volt. A képviselők legközelebb november 27-én térnek vissza a parlamentbe, hogy tárgyaljanak. Az év utolsó ülésszakaszán többek között az állami költségvetéssel fognak foglalkozni.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »