Nem sikerült a bravúr, Magyarország vereséget szenvedett Olaszországtól

Nem sikerült a bravúr, Magyarország vereséget szenvedett Olaszországtól

A 19. FINA világbajnokság női vízilabdatornájának második napján, a magyar női pólóválogatott 10-9-es arányú vereséget szenvedett Olaszországtól. Lányaink az első két játékrészt uralva, azonban utána kicsit megzavarodva, nem tudták felülmúlni a riválisukat. Pénteken Kanada legjobbjaival mérkőznek majd meg.

A mérkőzés első ráúszását Vályi Vanda vállalta és el is hozta a játékszert. A támadás során azonnal emberelőnyhöz jutottunk, amit sikeresen értékesíteni is tudtunk. Parkes Rebecca szerezte az első hazai gólt. Pár másodperccel később már kettő volt a különbség, Vályi egy újabb emberelőnyt értékesített. A két gól nem maradt olasz válasz nélkül, érkezett a vendégek első találata. Parkes Rebecca második góljával újra visszaállt a kétgólos vezetés, azonban sajnos újfent nem tartott sokáig. Olaszország is megszerezte a második gólját. Két perccel a játékrész vége előtt Garda Krisztina messziről érkező bombája rengette meg az olasz hálót. Olaszország ismételten nem engedte, hogy tovább nőjön az előny, az első negyed utolsó gólját ők jegyezték, így 3-4-nél következett a pihenő.

A második ráúszás alkalmával ismételten Vályi bizonyult gyorsabbnak, azonban ezúttal nem jött a gól és ez így maradt egészen a játékrész negyedik percéig.

Hírdetés

Parkes Rebecca harmadik gólja kellett ahhoz, hogy visszavegyük a vezetést. A gyors gólváltást egy újabb követte. Az olasz találatra Gurisatti bombája volt a válasz. A negyed pedig lassan véget ért. Az állás a félidőben 5-6 volt Magyarország javára.

Vályi sprintje ismételten hasznosnak bizonyult, mi kezdhettük a harmadik játékrészt és érkezett is a gól, csak sajnos nem mi értékesítettük. Olaszország a játékrész elején kiegyenlített. Az újabb magyar előny helyett jött az első olasz előny. A játékrész negyedik percében először szerezték meg a vezetést az olaszok. Ezt követően mindkét oldalon kihagyott helyzetek következtek. Két perccel a negyed vége előtt Bíró Attila időt kért. A taktikai szünet hasznosnak bizonyult, Szilágyi Dorottya találatával kiegyenlítettünk. Mahieu Geraldine kipontozódott és a kiállítása után ötméteres következett, amit Magyari Alda nem tudott hárítani. Olaszország a negyed vége előtt újra visszaszerezte a vezetést. Az utolsó játékrészre fordulva az állás 8-7 volt a javukra.

Az utolsó negyed ráúszását ismételten Vályi nyerte meg. A második játékrészhez hasonlóan itt is három egyperces gólcsend következett, majd ezúttal mi törtük meg a csendet. Szilágyi Dorottya góljával újra döntetlen lett. Az utolsó játékrész felénél a kiskövesdi Máté Zsuzsanna megszerezte a harmadik személyi hibáját, így számára is véget ért a mérkőzés. Az emberelőnyt egy olasz időkérés és egy gól követte. Egy perccel később sajnos már kettő volt a különbség, Olaszország javára. Magyar oldalról a mérkőzés végéig sajnos csak egy találat érkezett válaszul.

(Kiss Márton/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »