Nem rosszabbak a magyar szurkolók a többinél

Nem rosszabbak a magyar szurkolók a többinél

Nem kirívó a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon (EB) kint lévő magyar szurkolók viselkedése – közölte az országos rendőr-főkapitány.

A magyar rendőrség a legutóbbi mérkőzést követően is megkapta a francia társszervektől a személyi szabadságot korlátozó intézkedésekről szóló jelentést; figyelve a különböző híradásokat és eseményeket úgy látom, hogy nem kirívó a magyar szurkolók viselkedése – mondta újságíróknak Papp Károly országos rendőr-főkapitány kedden Budapesten.

Az altábornagy kérdésre válaszolva azt mondta: arról nincs információja, hogy gyorsított eljárásban ítélet született volna magyar szurkolóval szemben.

A főkapitány azt követően nyilatkozott, hogy kora reggel a magyar rendőrség közleményben hívta fel a szurkolók figyelmét arra: megváltoztatták a magyar szurkolók szerdai gyülekezési pontját Lyonban.

A francia városban a magyar válogatott a portugál csapattal mérkőzik meg az EB-n. A rendőrség indoklása szerint a nagy érdeklődésre tekintettel döntöttek így a magyar rendőri delegáció és a helyi rendőri erők egyeztetése után.

Papp Károly arra a kérdésre, hogy miként készülnek a magyar rendőrök Budapesten a szerdai meccsre, azt mondta: ugyanúgy készülnek majd, mint az elmúlt két magyar meccs idején, és bízik abban, hogy méltóságteljesen fognak a magyar szurkolók itthon is ünnepelni.

Az ünneplés feltételeit biztosítani fogja a Budapesti Rendőr-főkapitányság – hangsúlyozta az altábornagy.

MTI

The post Nem rosszabbak a magyar szurkolók a többinél appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »