Nem részesítené kegyelemben Dragneát Viorica Dăncilă, ha megnyerné az elnökválasztást

Nem részesítené kegyelemben Dragneát Viorica Dăncilă, ha megnyerné az elnökválasztást

Nem merül fel, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelenleg börtönben lévő volt vezetője kegyelmet kapjon – jelentette ki hétfőn Viorica Dăncilă kormányfő.
„Fel sem merül ez a lehetőség” – válaszolta Viorica Dăncilă Az Adevărul Live műsorában, amikor arról kérdezték, hogy kegyelmet adna-e Liviu Dragneának abban az esetben, ha államfővé választanák.

Hírdetés

A kormányfő szomorúságának adott hangot amiatt a bírósági eljárás miatt, amelyben Dragnea azt próbálja bebizonyítani, hogy szabálytalanul választották őt a Szociáldemokrata Párt elnökévé.

„Elszomorít ez a per. Biztos vagyok benne, hogy nem fog semmit elérni, mert betartottuk az összes jogi normát. Nem beszéltem Dragneával, amióta letartóztatták, nem tudom, mi késztette erre a lépésre. Hallottam, hogy valaki azt mondta, hogy megbeszéljük a dolgokat, hogy onnan kapok utasításokat… Semmiféle beszélgetést nem folytattam Liviu Dragneával, és sajnálatos, hogy vannak  emberek, akik olyan pletykákat híresztelnek, amelyeknek semmi igazságmagvuk nincs”– mondta a PSD elnöke.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »