Nem reális, hogy kapkodtak volna Európában Dzsudzsákért

Nem reális, hogy kapkodtak volna Európában Dzsudzsákért

A válogatott csapatkapitánya szerint nem lett volna reálisa, ha nagy klubok kapkodnak a magyar játékosokért. Ha még többet dolgozik, akkor lehet esélye egy európai klubba szerződnie.

„Szuperül vagyok. Fantasztikus nyáron vagyunk túl. Sikerült lezárnom a törökországi hercehurcát, kétéves szerződést kötöttem az Al-Vahda csapatával. Mindent rendben van, nagyon várom a munkát a válogatottnál. Még nem ülepedett le az Eb, még mindig érzem a pozitív energiát, szerintem várják már az emberek az újabb mérkőzéseket. Októberben hazai pályán találkozunk a szurkolókkal, de előtte Feröer-szigeteken játszunk. Állítom, hogy Feröer-szigeteke ellen az egyik legnehezebb csoportmeccs következik. A pálya talaja, a körülmények nehézzé tehetik a mérkőzést. Az egyik feladatot kipipálhatjuk a csoportban” – mondta a válogatott középpályása, Dzsudzsák Balázs Telkiben, a válogatott főhadiszállásán.

„Picit sajnálom, hogy nem hozott áttörést az Eb-szereplés. A fiatal játékosaink még nem igazolnak tömegével az elitbajnokságokba és be kell látnunk, sajnos nem kapkodnak utánunk. Nem volt reális, hogy mi hódítsuk meg az európai piacot” – jelezte az Al-Vahda légiósa, hozzátette, hogy az vb-re való kijutás nehezebb lesz, mint az Eb-kvalifikáció.

„Nehezebb a csoportunk és maga a kvalifikációs rendszer is jóval nehezebb. Ha hozzuk a fegyelmezett, alázatos játékunkat, akkor beszélhetünk arról, hogy jó helyen végzünk a csoportban. A mi csapatunkban jó társaság jött össze. Senkinek nem kell feszengenie, ezért is voltunk erősek az Eb-n. Sokszor hangoztattuk, hogy másoknál világklasszisok vannak, nekünk viszont csapatunk van.”

Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

Megyeri Balázs szerint Király Gábor visszavonulása után hatalmas harc várható a kapusposzton. „Mindhármunknak egy lehetőség, Király Gabi nagy űrt hagyott maga mögött, amit be kell tölteni. Óriási motiváció ez mindannyiunknak, mivel a riválisokkal azonos korosztályt képviselünk. Tehát Király Gabi pótlása, hosszú távú, szép feladatnak ígérkezik.”

A francia Le Havre újdonsült légiósa, Bese Barnabás arról beszélt, hogy könnyen ment a beilleszkedés az új klubjába. „Gratuláltak Franciaországban a csapattársaim, a stábtagok. Egyszerűen halad a beilleszkedésem, megkapom a segítséget, elsősorban jobb oldali védőként számolnak velem. Szeretnék minél többször játszani, bizonyítani akarok. Elképzelhetőnek tartom, hogy kezdőként játsszak a válogatottban, bár Fiola Attila már egyre jobb állapotban van. Majd elválik, hogy alakul a kezdőcsapat” – mondta Bese Barnabás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »