Nem Putyin autója szenvedett balesetet, és nem az orosz elnök sofőrje halt meg

Brit lapok szenzációként tálalták egy orosz kormányautó balesetét. Orosz sajtóhírekre hivatkozva a Daily Mail és a The Sun is arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin kormányautója karambolózott, a sofőr meghalt. A Gazeta már kevésbé szenzációhajhász módon írt a balesetről: valóban kormányzati járműről van szó, de nem az orosz elnök saját autójáról.

A brit bulvárlapok meg nem nevezett orosz sajtóinformációkra hivatkozva írták, hogy egy Mercedes áttért a forgalommal szembeni irányba és frontálisan ütközött egy kormányautóval a moszkvai Kutuzovszkij sugárúton. A balesetről képeket és felvételeket is közöltek a sajtóorgánumok.

A brit bulvárlapok azt is közölték, hogy “Putyin kedvenc sofőrje” vezette a BMW-t, ő azonnal meghalt, a Mercedes vezetőjét kórházba szállították. Azt is hozzátették, hogy “Putyin nem tartózkodott az utóban”. A Gazeta ezzel szemben már arról írt a Moszkovszkij Komszomolec orosz lapra hivatkozva, hogy az orosz elnöki hivatal járműve és sofőrje szenvedett balesetet.

Arról egyik lap sem számolt be, hogy az eset mikor történt, de a Gazeta szerint a balesetet okozó Mercedes sofőrje már felébredt a kómából.

A 38 éves Jan Kamilov a szolgalati Mercedeset vezette, és egy családi ügy miatt sietett, túl gyorsan ment, elvesztette az uralmat az autó felett és átment a szembe sávba. Frontálisan ütközött az elnöki hivatal legjobb sofőrjével, aki azonnal meghalt. Kamilovot mentő szállította kórházba, amikor felébredt a mesterséges kómábol, elismerte, hogy ő volt a felelős.

Kész kifizetni az autó árát a hivatalnak és a sofőr fiának kártérítést fizetni a morális veszteségért. Igyekszik megtenni minden elképzelhetőt, hogy segítsen a családnak, de megérti, hogy feltámasztani már nem lehet – nyilatkozta a férfi ügyvédje. Hozzátette: Kamilov nagyon törvénytisztelő ember, sose okozott balesetet. Józan volt.

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »