Nem örülnek az új munkatársak sem – Elszigetelheti magát a szakmaiatlan TV2

Nem örülnek az új munkatársak sem – Elszigetelheti magát a szakmaiatlan TV2

A Népszabadság értesülése szerint ugyanis több távozó szerkesztő és riporter is azt fontolgatja, hogy egyrészt gyakornoknak jelentkezik volt munkaadójánál, másrészt beiratkozik a TV2 Akadémia soron következő képzési időszakára.

A teljesen abszurd helyzet lényege az, hogy egyelőre hat volt TV2-s munkatárs – köztük egykori húzónév – tájékozódik a felvétel lehetőségeiről, mert szakirányú és más diplomákkal, nyelvvizsgákkal, jelentős médiatapasztalattal, főállású munkatársként sem feleltek meg Kökény-Szalai Vivien hírigazgató által támasztott szakmai feltételeknek. Egy neves mecénás úgy fejezné ki szolidaritását a távozókkal, hogy kifizetné a tandíjukat.

A Népszabadság szerint a TV2-ben egyre nagyobb az ellentét a csatorna megmaradt sztárjai és az újonnan érkezők között, a newsroomban mind többen elutasítják az „egyoldalú és szakmaiatlan” szerkesztési irányelveket; többen a közös tiltakozás lehetőségeiről is beszéltek már egymás között.  A riporterek egyre többször is szembesülniük kellett azzal is, hogy számos nyilatkozatra felkért médiaszemélyiség és szakember közölte, a kialakult helyzetben nem kíván megszólalni vagy meghívott vendégként szerepelni a TV2 műsoraiban.

A Bors szerint Bochkor Gábor és Jakupcsek Gabriella sem szerződik a TV2-höz, a Népszabadság pedig iparági forrásokból úgy tudja, hogy az érkezők sem optimisták: a rivális RTL Klubtól a Tényekhez szerződtetett Gönczi Gábor szűkebb körben – számba véve a TV2 jelenlegi vezetése körül kialakult negatív hangulatot – már „korántsem boldogan” beszélt a döntéséről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »