Nem olcsó mulatság a helyszínen végigszurkolni a vb-t

Nem olcsó mulatság a helyszínen végigszurkolni a vb-t

Alaposan pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki a helyszínen kívánja átélni az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hangulatát, s ez még akkor is igaz, ha egyetlen meccsre sem látogat ki.

A 11 rendező város hivatalos szurkolói zónájában, ahol kizárólag a vb szponzorainak termékeit lehet megvásárolni, például 350 rubelbe, azaz közel 4,7 euróba kerül egy négydecis sör, de ugyanennyit kóstál egy saslik is. Egy hamburgert és egy pohár italt tartalmazó menüért majdnem 10 eurónak megfelelő rubelt kell fizetni.

A szurkolók többsége természetesen számos ajándéktárggyal tér haza, amelyek szintén beszerezhetőek az úgynevezett Fan Festen. A hivatalos boltban a kabalafigura, a Zabivaka nevű farkas kisebbik verziója 27, a nagyobbik 41 euróért vásárolható meg. A hivatalos labda legolcsóbb típusa közel 21, a jobb minőségű replika ennek duplájába kerül, míg az eredeti játékszer, a Telstar 18 fekete változata, amelyet a csoportkörben használtak 123, a piros pedig, amellyel a kieséses szakaszban játszanak 138 euróba kerül.

De az apró relikviák sem olcsóak, a kabalafigurát ábrázoló hűtőmágnes például 7 euróba kerül, míg a világbajnoki trófea alig négycentis másolatáért 10 eurónál is többet kérnek el. A pólók széles választékának darabjainak általában 27, míg a galléros verziónak 45 euró az ára.

A szurkolói zónákban minden egyes meccsnapon több ezer szurkoló gyűlik össze, s bár ha nem a házigazda oroszok játszanak, most már közel sincs telt ház, mivel a csapatok több mint háromnegyede – szurkolóikkal együtt – már hazautazott. Pénteken így is legalább tízezren verődtek össze a francia-uruguayi (2-0) és a belga-brazil (2-1) negyeddöntőre a moszkvai Veréb-hegyen kialakított Fan Festen, amely 25 ezer érdeklődő befogadására alkalmas.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »