Nem nyúlnának Biró miatt a marosszéki RMDSZ-listához

Nem tartja indokoltnak a Maros megyei RMDSZ-es szenátor- és képviselőjelöltek rangsorolását követő sorrend megváltoztatását Brassai Zsombor, az alakulat megyei szervezetének elnöke – számol be Szucher Ervin a kronika.ro-n.

A politikus erről azt követően nyilatkozott lapunknak, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök az udvarhelyszéki RMDSZ csütörtöki küldöttgyűlése után azt mondta, a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) újra megvitatja, hogy Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke Maros vagy Hargita megyei RMDSZ-es listán kapjon befutó helyet. Arra a kérdésünkre, hogy az RMDSZ Maros megyei szervezete hogyan fogadná, ha az udvarhelyszéki RMDSZ által elutasított Biró Zsolt végül Maros megyei képviselőjelölt-listán méretkezne meg, Brassai Zsombor kitérő választ adott.

„A Szövetségi Állandó Tanácsnak van egy határozata. Ha azt átvizsgálja vagy fölülírja, meggyőződésem, hogy csakis konszenzusos alapon fog dönteni. Én a konszenzus híve vagyok, és nem a kötélhúzásé és az erőfitogtatásé” – szögezte le a Maros megyei RMDSZ-elnök. Mint ismeretes, az udvarhelyszéki RMDSZ-es polgármesterek a múlt héten leszögezték: nem szeretnék, ha a polgári párt Maros megyei származású elnöke az udvarhelyszéki képviselőjelölt-lista élén méretkezne meg a december 11-ei választásokon. A helyi elöljárók arra kérték Kelemen Hunort, hogy a SZÁT bírálja felül az erre vonatkozó korábbi döntését.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »