Nem mind arany, ami fénylik: a Hunyad megyei AUR-os képviselõ kilépett a pártból, mert elégedetlen a szervezettel

Nem mind arany, ami fénylik: a Hunyad megyei AUR-os képviselõ kilépett a pártból, mert elégedetlen a szervezettel

Kilépett hétfőn a Románok Egyesüléséért Szövetségből (AUR) és függetlenként folytatja parlamenti mandátumát Anamaria Gavrilă Hunyad megyei képviselő.

Hírdetés

A Facebook-oldalán közétett bejegyzésében a politikus ezt azzal indokolta, hogy a volt pártja nem támogatta a marosnémeti hőerőmű megmentéséért tett kezdeményezéseit. A képviselő emlékeztetett: felkérte az AUR dévai városi tanácsait, terjesszenek be határozattervezetet a hőerőmű átvételéről. Ez szerinte megoldást jelentett volna a város fűtésgondjaira a következő téli időszakban, ‘miután a polgármester nem javasolt más megoldást’.

Anamaria Gavrilă beszámolója szerint az AUR központi vezetősége sem állt melléje, amikor arról próbálta meggyőzni Virgil Popescu energiaügyi minisztert, hogy ‘ne adja el ócskavas áron a hőerőművet’, emellett párttársai nem támogatták a kérést megtagadó tárcavezető elleni egyszerű bizalmatlansági indítványát sem.

Bejegyzése végén a képviselő kifejtette: nagyon tiszteli azokat a volt frakciótársait, akik azért kerültek be a parlamentbe az AUR színeiben, hogy ‘valamit tegyenek a hazájukért’. Gavrilă közölte, a továbbiakban a beterjesztő párttól függetlenül támogat majd minden olyan tervezetet a parlamentben, amelyik ‘a románok javát szolgálja’. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »