Nem ment még ki divatból a kábellopás cigányéknál

Nem ment még ki divatból a kábellopás cigányéknál

Egy ceglédi telephelyről betörés miatt érkezett jelzés után indultak meg a rendőrök 2021. szeptember 9-én. A munkához elsőként a behatolás helyén megrongált infrasorompó és egy raktárhelyiségről lefeszített lakatpánt adott támpontot, később a körülbelül egymillió forint értékű kábelek hűlt helyénél rögzítették a hátra hagyott nyomokat.

A birtokukban lévő adatok alapján az egyenruhás állomány pár óra alatt azonosította a cselekménnyel összefüggésbe hozható férfit, ezzel párhuzamosan a civil ruhás nyomozók kiderítették, az ellopott kábelek egy részét a férfi értékesítette, lefoglalására soron kívül intézkedtek.

"R." Mihályért lakhelyére másnap már célirányosan indultak a zsaruk, előállították és kihallgatták. A 39 éves férfi vallomásában elmondta, hogy mivel alkalmi munkájából nem tudta magát fenntartani, a kábelek eladásából akart több pénzhez jutni. Készségesen megmutatta a rendőröknek, hová rejtette az el nem adott kábeleket – azt is lefoglalták -, így a bűncselekménnyel okozott kár teljes egyészében megtérült.

Hírdetés

A férfit őrizetve vették és kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság szeptember 14-én elrendelt. Vele szemben a további eljárást lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, írják a Police.hu-n.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »